Новините в София: Най-важното за деня 10 април, 2020г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 април 2020 г.

Шест души са ранени при тежка катастрофа в "Красна поляна"

Катастрофата е между три автомобила Местоположението на катастрофата е на кръстовището на "Възкресение" и "Вардар" в "Красна поляна". Сигнал за инцидента е получен малко преди 21:00 тази вечер.

Жена открадна кутия с дарения от зоомагазин в София

Жена открадна кутия с дарения за приюта на Animal Rescue. Кутията е била поставена в зоомагазин в София, разказват от Bulgaria ON AIR. От магазина публикуваха видеоклип във Фейсбук, заснет от камерата за наблюдение на обекта. Надеждата им е, че жената, откраднала парите, ще бъде разпозната.

Помощ в кризата: Плащат по една минимална заплата с осигуровките на артистите у нас

По една минимална работна заплата заедно с осигуровките - това ще получат свободните артисти, докато трае извънредното положение плюс още един месец след това, обяви министърът на културата Боил Банов, цитиран от bTV.

Информационен портал събира всички данни за COVID-19 в страната

Правителството е създало единен информационен портал, в който се събира цялата информация във връзка с коронавируса в България. Това съобщи директорът на Дирекция „Модернизация на администрацията“ Красимир Божанов по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет, цитиран от bTV.

Столична община с програма за финансова подкрепа на творци и културни пространства

„Солидарност в културата“ се нарича новата програма на Столична община, която предвижда финансова подкрепа за творците и културните пространства в София. Предложението е на председателите на групите на ГЕРБ Малина Едрева, „БСП за България“ Калоян Паргов и „Патриоти за София“ Карлос Контрера, както и на общинските съветници от ГЕРБ Силвия Христова, Ботьо Ботев и Георги Георгиев.

Над 7000 безработни са регистрирани в бюрата по труда в София

В столицата само 21% се регистрират електронно, другите се редят на опашки Безработните регистрирани в четирите бюра по труда в София са 7326. Данните са периода от 13 март т. г., когато бе обявено извънредно положения заради епидемията от COVID-19, до 7 април т. г.

КПП-та на Женския пазар и на пазар "Димитър Петков" (СНИМКИ)

На територията на Женски пазар и пазар „Димитър Петков“, стопанисвани от Пазари Възраждане ЕАД, от днес се затягат мерките за борба с COVID-19. Това става със заповед на изпълнителния директор на дружеството Драгомир Димитров. Драконовските мерки са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронавируса.

СДВР засилва полицейското присъствие във всички 101 храма в столицата

Засилва се контролът по КПП-та и движението по пътищата, оправданието "отивам на работа" не се признава Засилено полицейско присъствие ще има в София и около всички 101 храма за Цветница и Великден. Това обяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

Глобяват за кучета без каишка в столичните паркове, трима изгоряха (СНИМКИ)

Трима стопани на кучета от столицата са получили глоби, защото са водили домашните си любимци в парковете без каишка. Санкцията е направена от екипи на Столичен инспекторат, които са извършили от 8 април до днес проверки заедно с Общинска полиция в парковете на града.

"Синята" и "Зелена" зони в столицата остават безплатни до 20 април

Зоните за паркиране в София остават безплатни до 20 април включително. Това реши на заседание днес Столичният оперативен щаб. Наблюденията и анализите на натовареността продължават и през идващата седмица.

7 от новите 11 положителни резултата за СOVID-19 са в София

635 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната 7 от новите 11 положителни резултата за заразяване с COVID-19 са в София. 635 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа.

СГП ще протестира пускането на Йоан Матев под "домашен арест"

Софийската градска прокуратура ще протестира определението на Софийски градски съд, съобщиха от СГС. Днес съдът измени мярката за неотклонение на подсъдимия Йордан Матев от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right