Новините в София: Най-важното за деня 10 август, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 август, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 август 2020 г.

Премахват стари автомобили от общински площи в Слатина

Започна разчистването на улици, зелени площи и междублокови пространства от стари автомобили, излезли от движение в столичния район Слатина-Столична община. Всички собственици на такива коли са предупредени, че трябва доброволно да преместят колите си. Въпреки това таралясниците продължават да сотят и да заемат паркоместа, а също така да пречат на движението по улиците в района.

16 деца с ментални проблеми от София тренират в Камчия за европейското "Emile open" (СНИМКИ)

На подготвтелен лагер в Камчия заминават 16 деца и младежи с ментални проблеми. Всички те са състезатели на Федерация „Адаптирана физическа активност“ – ФАФА. Те ще тренират на базата на СОК "Камчия", като подготовка за 9-ото издание на Европейските игри за младежи с увреждания „Emile open“. Спортният лагер на децата се финансира по програма на Агенция за хората с увреждане - АХУ. Игрите ще се проведат през септември т. г. в Република Чехия.

7 години общинско жилище в София чака семейство с 5 деца

Семейство с 5 деца вече седма година чака общинско жилище от Столична община. Те са картотекирани и отговорят на всички условия, за да получат социално жилище, но нямат "късмет". Дани и Пепи живеят в столичния "Света Троица", район Илинден. Плащат свободен наем от 500 за двустаен апартамент точно срещу Трета градска болница. Не се оплакват и с много любов и старание отглеждат рожбите си. 

Нова измама: "Глухи" мамят столичани и събират пари в центъра на София (СНИМКИ)

Нова измама се разпространява из София. Хора, които се правят на глухи обикалят заведенията и събират пари за несъществуваща организация, научи Столица.bg. Мошениците са плъзнали из центъра на столицата. Най-често те са млади момчета и момичета. Представят един лист, на който пише "Сертификат на регионалната осациация на глухи хора с физически увреждания и бедни деца, за които искаме да създадем международен център".

Футболни фенове, спортисти и местни изчистиха градинка в Лозенец (СНИМКИ)

Фенове на английския футбол, спортисти и живеещи по и около ул. Трепетлика  и Беломорски проход изчистиха градинка в район Лозенец-Столична община. За гражданската инициатива и променената зелена площ съобщи районният кмет Константин Павлов в социалната мрежа. С много усилия и интесиазъм членовете на фен-клуба на английски футбол - "Нюкасъл", "Арсенал", "Манчестър Сити". Към тях се присъединили и привърженици на италианския "Милан" и испанския гранд "Реал Мадрид". Мощна подкрепа при почистването на площадката са оказали и състезателите от близкия карате клуб, съседи и други граждани на квартала.

В София 8, в Пловдив 14 заразени с COVID-19 за денонощието

Почти два пъти повече са положителните резултати за COVID-19 в област Пловдив- 14, отколкото в София. В столицата те са 8 за последното денонощие. Общо в страната за 24 часа заразените са 53 от направените 1275 теста, сочат данни на Единния информационен портал за коронавирус у нас. В област Благоевград са 5, в Добрич и Пазарджик са по 7.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right