Новините в София: Най-важното за деня 10 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 август 2021 г.

"Има такъв народ" се отказаха от правителство

Партията "Има такъв народ" се отказва да прави правителство. Това съобщи лидерът Станислав Трифонов в специално видео преди минути. Утре "Има такъв народ" няма да предлага в Народно събрание за гласуване проектокабинет, заяви Трифонов. Също така бе категоричен, че от тук нататък ИТН няма да подкрепят нито една партия на протеста. И трето ИТН ще подкрепи Румен Радев за втори мандат за президент на Република България.

Кола се заби в багер на столичния "Г. М. Димитров" (СНИМКИ)

Лек автомобил се удари в багер насред кръстовището на "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков" в Дървеница. За щастие няма пострадали хора, щетите са само материални.

Йорданка Фандъкова предлага Стойка Кръстева и Боби Георгиев за почетни граждани на София

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева и треньорът и Борислав Георгиев ще станат почетни граждани на София. Предложението е на кмета на София Йорданка Фандъкова и ще бъде внесено още на първата сесия на СОС, научи Столица.bg. Преди дни столичният кмет съобщи, че ще предложи и златните грации от Токио да станат почетни граждани. Целият си път до олимипйския връх Стойка Кръстева изминава именно в София. Тя учи в спортното 153-то училище в "Надежда" и тренира в боксовия "Локомотив" София.

Хиляди нестихващи аплодисменти за последно сбогом с Радосвет Радев в църквата "Света София"

Радио хората и бизнес общността в България тъгуват! Хиляди днес си казаха последно сбогом с Радосвет Радев в столичната църква "Света София". С нестихващи аплодисменти журналисти, политици, държавници, бизнесмени, синдикалисти артисти и приятелите изпратиха основателя на Дарик радио и председател на Българска стопанска камара.

Министерство на здравеопазването: Няма да има ограничения за COVID-19 в София

Няма да бъдат налагани ограничения за COVID-19 на територията на София-град. Това заявиха от Министерство на здравеопазването в имейл до медиите и опровергаха предупреждението на директора на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев. По-рано днес пред bTV той обясни, че ще се ограничат заведения, игрални зали и фитнеси и ще се наложат ограничителни мерки, а след това и забранителни срещу разпространението на коварния вирус.

ЦГМ отваря паркинг със 147 места за живеещите в "Надежда"

Нов паркинг със 147 паркоместа се отваря центъра за градска мобилност в район надежда-Столична община. Откриването на новата придобивка е на 13 август т. г., когато първите автомобили ще паркират. Откритият паркинг е разположен на ул. „Георги Войтех“. Той е с площ от около 4 декара и има 147 места, и е предназначен основно за живущите в района. ЦГМ осигурява възможност както за почасово паркиране, така и за месечен или едногодишен абонамент. съоръжените, на окето ще има и охрана може да се ползва за автомобили, мотори и велосипеди.

Четири пъти за месец обират кооперация в столичния "Оборище"

Само за месец са обрани 4 апартамента на една и съща жилищна кооперация в в централния район Оборище-Столична община. Жертвите на кражбите все още се надяват, че ще получат информация от полицията за крадците, а също и че ще бъдат защитени от пазителите на реда. За съжаление 3 месеца вече не се случва нито едното нито другото. Пострадалите нямат никаква информация за разследването и продължават да живеят в страх, че отново ще станат мишена на кражба.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right