Новините в София: Най-важното за деня 10 декември, 2019 г

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 декември 2019 г.

Недоволство в "Орландовци" срещу кражбите, разбитите улици и лошия транспорт

Хората в столичния квартал "Орландовци " недоволстват от ежедневните кражби, състоянието на улиците и лошия градски транспорт. Опитват се да намерят решение поне на един от проблемите, но на този етап това не се случва, разказват от bTV.    Живеещите в квартала споделят пред камерите, че чашата е преляла преди месец, когато системно започнали кражбите. Разбивани са дворове и автомобили. Наложило се е хората да се превърнат в пъдари, защото по думите им институциите не взимат мерки.

Софийският международен панаир на книгата чака читатели в НДК

Радост за ценителите на хубавата книга и хубавото писане. Днес се открива най-мащабният книжен форум в страната - Софийският международен панаир на книгата, съобщава DarikNews. Повече от 160 издатели и книгоразпространители от България и чужбина ще представят изданията си пред софийската публика.

В София: Иновация с "течни" прозорци - ключ към енергийно ефективни сгради

Една по-различна сграда в столицата може да даде ключа към това как по-бързо да се строят енергийно ефективни сгради. А тайната е в прозорците. Външно те приличат на обикновени прозорци, но не са. Във вътрешността им има течност. Технологията се тества в София, където в един от комплексите на БАН е разположен експериментален павилион, разказват от economic.bg.

Само за ден: Два пъти е спаднало замърсяването на въздуха в София

Два пъти е спаднало замърсяването на въздуха в столицата от вчера до днес. Дори се очаква днес да започне и процес на очистване. Това каза пред БНР проф. Христомир Брънзов – директор на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

И това го има: Тролей заряза пътниците си в София на студа

Тролей, движещ се по линия 7, заряза пътниците си по средата на трасето, и ги остави сами да се оправят в студа. Това се случва в столицата, а за неприятното преживяване сподели в социалната мрежа журналистът Светлана Трифоновска.

Лекуват в "Пирогов" дете, паднало в изкоп с вряла вода

Дете от Велинград, което падна в изкоп с вряла вода и получи тежки изгаряния, е прието за лечение в "Пирогов", съобщи Нова телевизия.    На мястото на инцидента е преминавала тръба, по която тече вода с температура 90 градуса, разказаха пред камерите родителите на пострадалото момиченце.

Бандата за наркотици от Елин Пелин се зареждала от склад в "Триъгълника"

Разбитата преди ден банда от Елин Пелин за наркотици била основно от младежи, родени през 1995 година. А родителите им били прекрасно запознати какви ги вършат децата им. Майката на единия задържан изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, когато униформените дошли на обиск в дома им.

Тролей 7 не е зарязвал пътници, те били предупредени, че трябва да слизат

Шофьорът на тролей по линия 7 няколко пъти е предупредил пътниците, че ще има промяна в маршрута му. Той не е зарязвал никого по средата на трасето, научи Столица.bg. А промяната в стандартния маршрут се прави тогава, когато колата от градския транспорт е извън график.

На "Цариградско шосе": Кола се заби в бензиностанция, спряха движението (СНИМКИ)

Кола се удари в колонка на бензиностанция в София, съобщиха от МВР, цитирани от Нова телевизия. Инцидентът станал на натоварения булевард „Цариградско шосе”. На място веднага са изпратени няколко пожарни и полицейски екипи. Те успели бързо да обезопасят района. Опасност от взрив няма, уверяват властите.

Карлос Контрера: През 2020 г. предвиждаме значителни инвестиции в бърз и комфортен градски транспорт

Председателят на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера (ВМРО) обяви, че следващата седмица започва разглеждане на транспортната задача на обществения транспорт и се предвиждат повече средства за по-удобен и бърз градски транспорт.

Катастрофа между автобус 204 и лека кола на бул. "България"

Катастрофа между лек автомобил и автобус на градския транспорт е станала в района на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Черни връх“, съобщи „Фокус“. Автобусът се движи по линия 204.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right