Новините в София: Най-важното за деня 10 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 февруари 2020 г.

Крадци отмъкнаха луксозни велосипеди от гараж в "Лозенец"

Крадци отмъкнаха луксозни велосипеди от софийски гараж в "Лозенец". Цената на единия е около 6 000 лв. За да ги имат и усъвършенстват, собствениците са посветили години от живота си и са заделяли по колкото могат от всяка заплата. Единият човек, останал без скъпото си колело, е председателят на УС на Българската федерация по колоездене Антон Настев, разказват от Нова телевизия.

От "Пирогов" обясниха кои са най-честите травми заради леда

  450 пациента са преминали през травматологията на "Пирогов" от петък до днес, обясни изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Асен Балтов, цитиран от БНТ. Добрата новина е, че голяма част от снега в София вече се стопи и все още няма много хора пред травматологията на "Пирогов". Не е било така обаче предишните дни. Предимно са пострадали възрастни хора.

Софийският административен съд потвърди избора на Фандъкова за кмет

Административният съд на София-град потвърди решението на Общинската избирателна комисия, с което бе обявен изборът на Йорданка Асенова Фандъкова за кмет на Столична община, научи Столица.bg.

Специална кола на ЦГМ следи дистанционно за платеното паркиране в София

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска от днес специално оборудвана кола, която от разстояние ще засича дали паркираните автомобили са заплатили престоя си в синята и зелената зона в София. Това съобщават от bTV.

След близо 6 часа издирване: Израелски турист е открит невредим в курорта Боровец

Около 19 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх „Ястребец“ към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него.

От ЦГМ пращат SMS на водачите преди абонаментът им за синя или зелена зона да изтече

Център  за градска мобилност от днес, 10 февруари, дава още една възможност на водачите, които ползват услугата за платено локално паркиране да не пропуснат срок за подновяването му.

Маскиран обра банка на бул. "Мадрид"

Обир на банка посред бял ден в София. Маскиран мъж е влязъл в клон на финансовата институция на бул. „Мадрид”, заплашил служителите и взел пари, съобщи Нова телевизия.

Над 130 проверки за замърсяване на въздуха от началото на февруари в София

Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки за контрол на източници за замърсяване на въздуха с прахови частици. Проверките целят установяване на потенциални източници на замърсяване от автосервизи, цехове за производство на мебели, работилници, както и на строителните обекти.

КАТ и Столичен инспекторат започват проверки за замърсяващи автомобили

От сряда, 12 февруари, по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започнат засилени съвместни проверки за замърсяващи автомобили. В проверките ще участват екипи на КАТ и Столичен инспекторат, съобщи кметът на столицата пред журналисти.

Временно спират водата в централната част на столицата

Планови ремонти на „Софийска вода“ на 11 февруари 2020 г., вторник, ще наложет временното спиране на водоподаването в някои части на столицата.

Задържаха рецидивист в Етрополе за грабеж

След бързи действия на криминалистите в Етрополе е задържан за грабеж рецидивист, съобщават от пресцентъра на МВР. 85-годишен жител на Етрополе подал сигнал около 3.30 ч. в полицията, че е ограбен.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right