Новините в София: Най-важното за деня 10 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 май 2021 г.

В София и страната: От първи юни хартиените рецепти остават история

Хартиените рецепти в София и страната остават в историята от 1 юни тази година. Те ще се издават и обработват до края на май, съобщиха от Здравата каса.  От 1 юни всички предписания за лекарства ще се правят само електронно.

От 12 май: Два обходни маршрута препоръчани към и от югозападната част на София

От 12 май пътуващите към и от югозападната част на София е желателно да ползват обходни маршрути. Причината е започването на ремонт на пътя за София през Владая, съобщават от ОДМВР- Перник.  Ремонтните работи ще продължат до 14 декември

Нови пластики за градския транспорт в София, зареждат се онлайн, безконтактно купуваме билет с банкова карта

Нова пластика на карта за градския транспорт ще се зарежда вече онлайн. Тя е с по-голяма функционалност, повече услуги и вече е пусната продажба и осигурява удобно пътуване в обществения транспорт в София. Новата карта със надпис "120 години градски транспорт в София" бе представена днес от директора на ЦГМ Димитър Дилчев. Те са част от новата тикет система и могат да се зареждат през през уебпортала на ЦГМ.  Другата новост - още една услуга за улеснение на пътуващите с обществения транспорт, е безконтактно купуване на билет за еднократно пътуване с дебитна или кредитна карта. Това засега обаче ще може да се прави само в наземния транспорт.

Арестувани за шофиране с алкохол, дрога и без книжка в Софийска област

Четирима нарушители на пътя са задържани през почивните дни от патрулираците пътни полицаи в София област, съобщиха от ОД на МВР. В Районото управление на Самоков е арестуван 53-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на алкохол. Около 16.50 часа в събота, на ул. „Васил Левски“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от жител на с. Продановци. Шофьорът етестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 1.80 промила алкохол.

Софийска градска прокуратура разследва убийството на баща от психично болен син в Овча купел

Софийска градска прокуратура разследва смъртта на възрастен мъж в столичния квартал „Овча купел“, който е бил убит от сина си на 26 април т. г., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура. На същия ден в жилище на ул. „Президент Линкълн“ в ж.к. „Овча купел“ в София, бил направен опит за умишлено убийство на Д.И. На 77-годишният мъж били причинени травматични увреждания в областта на главата и тялото. В резултата на нараняванията той е починал след транспортирането му в болнично заведение.

Каролев е в стабилно състояние в реанимацията на неврохирургията в "Пирогов"

Пострадалият на връх Тодорка финансист Владимир Каролев е в тежко, но стабилно състояние в реанимацията на неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от болницата пред Нова телевизия. "Има съчетана травма - черепномозъчна, гръдна и глезен", каза здравният министър во ставка Костадин Ангелов от "Пирогов". Каролев е паднал от голяма височина при слизане от върха и тази нощ след спасителна акция бе открит и свален до Разлог. Спасителната акция продължава цяла нощ, след като вчера следобяд негови приятели подават сигнал, че не отговаря на етлофона си. Открит е от планинските спасители братя Баненски и около 12 часа е бил безпомощен.

Джип Dacia е закачил 10-годишно при парк "Света Троица", момиченцето е добре

Родители издирват бял джип Dacia, който е ударил 10-годишното им момиченце. За инцидента те разказаха в социалната мрежа с благодарност към хората, които са помогнали на детето и с призив, който е видял инцидента да помогне за откриването на шофьора. Днес около 13.50 ч. на пешеходната пътека на ул. Цар Симеон, при бившето Енерго и ресторант "Тимо", в градинката "Света Троица", мъж с бял джип Dacia е ударил 10-годишнита ни дъщеря, написаха обезпокоените родители.

Затварят движението по Калотина - Драгоман заради взривни дейности за магистрала Европа

За два часа утре се спира движението в два участъка на път I-8 Калотина – Драгоман, тъй като ще се извършват взривни дейности, предупредиха от АПИ. Утре, 11 май, от 13 ч. до 15 ч. се спира движението в двете посоки по път I-8 Калотина – Драгоман, в два участъка /от 2-ри до 3-ти км и от 9-ти до 10-ти км/. Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи при 2-ри км и при 9-ти км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“.

Мирослав Боршош става зам.-кмет по култура на Столична община

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош ще заеме мястото на уволнения доц. Тодор Чобанов като зам.-кмет по култура и образование в Столична община. Вече е решено, че ще е той, а утре, 11 май т. г., се очаква да бъде официално представен, научи Столица.bg. Днес Боршош е бил забелязан в сградата на Московска 33 и е заел кабинета на Тодор Чобанов. Ексшефът на НДК бе оправдан по делото за безстопанственост и неизгодни договори на НДК по време на подготовката за европредседателството на България. На Московска 33 48-годишният културолог ще трябва да се справи с ремонтите на сградите, паметници на културата, на 3 минерални бани - Овча купел, Горна баня и Централна баня. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right