Новините в София: Най-важното за деня 10 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 март 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 10 март 2022 г.

Започва строежът на нова детска градина в кв. Орландовци

Във връзка с недостига на места в детските градини и необходимостта от разкриване на нови за децата от кв. ”Орландовци”, СО-район „Сердика” възложи проектиране и изграждане на нов корпус, съобщават от районната администрация.


Диян Стаматов е новият председател на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет

Диян Стаматов, директор на столичното 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов" и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, е новият председател на групата на ГЕРБ - СДС в Столичния общински съвет.

Районните кметове в София започнаха проверка на бомбоубежищата

Държавата обяви създаването на електронен регистър на бомбоубежищата с цел при нужда всеки да може да открие, кое е най-близкото до него укритие. Междувременно районните кметове в София започнаха проверки на състоянието на скривалищата. Само на територията на столичния район "Средец" има над 50 такива съоръжения.

Столичният общински съвет реши да предостави 300 000 лева и помещение за бежанците от Украйна

На своето заседание днес, 10 март, Столичният общински съвет единодушно реши да предостави 300 000 лева от бюджета на Столична община за оказване на помощ на граждани пристигащи от Украйна, търсещи закрила на територията на Република България. Предложението е на столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Събарят незаконните будки за дюнери на ул. “Ф. Ж. Кюри” в ж.к. Изток

В изпълнение на заповед за премахване от кмета на район “Изгрев” д-р Делян Георгиев, днес беше прекъснато електрозахранването и водата на преместваемите обекти на ул. “Ф. Ж. Кюри” в столичният ж.к. Изток. За това съобщи самият той във Фейсбук. Незабавно са били стартирани и дейностите по демонтаж на незаконните обекти.

Шестима украински тенисисти вече тренират в България

Шестима състезатели от Украйна вече са започнали тренировките си в България благодарение на инициативата, подета от Българската федерация по тенис. Това съобщи на пресконференция в София отговорникът по координацията и директор "Развитие" към БФТ Илия Атанасов.

12 ДКЦ в „Люлин“ иска да закупи апаратура за 70 000 лв.

Управителят на 12 „Диагностично-консултативен център XII - София“ ЕООД” в „Люлин“ – Васил Василев, е изпратил заявление до Столична община, в което иска Столичният общински съвет (СОС) да даде съгласие за закупуване със собствени средства на медицинска апаратура – остеодензитометър. Техниката е на стойност до 70 000 лева, се посочва в доклада до СОС, който беше приет на днешното онлайн заседание на местния парламент.

Топлофикация София за 24 часа може да премине на мазут, отоплението в столицата е гарантирано

Отоплителният сезон в София е гарантиран и няда да се допусне столичани да останат без парно и топла вода. Топлофикация София има разработени няколко варианта за действие при криза. Това заявиха пред Столица.bg от общинското дружество.

Прокуратурата поиска по-тежка присъдата за Кристиан Николов

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе протест срещу присъдата на Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков. Припомняме, че на 4 март обвиняемият беше признат за виновен за извършено по непредпазливост престъпление. Софийският градски съд (СГС) му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това Николов е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 10 години.

МВР: В София има 52 бомбоубежища, 10 столични района са без

В София има общо 52 бомбоубежища или т. нар. Колективни средства за защита (КСЗ). МВР - ГДПБЗН, днес публикува списъкът на подземните скривалища в столицата и цялата страна. За забравените от соца бомбоубежищата се заговори с нападението на Русия в Украйна. Кметове тръгнаха по проверки и установиха, че няма нито едно бомбоубежище в готовност да приеме граждани, да пази Господ, ако се наложи.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right