Новините в София: Най-важното за деня 10 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 октомври 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 октомври 2020 г.

Още по-сериозни проверки за маски и в метрото, 10 акта направени за 24 часа

За изминалите 24 часа са направени 10 акта и са съставени 15 прeдупредителни протокола за липса на маски или неправилното им носене в метрото. Това обясни пред журналисти директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, който заедно с шефа на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев присъстваха на проверки по третия лъч на подземната железница.
„В метрото ще се проверяват освен вестибюлите вече и в мотрисите дали носите маска, правилно ли я носите“, обяви Дилчев и добави, че толерантност към неносещите маски няма да има. Глобата за липса на предпазното средство е 300 лева, а инспекцията се прави съвместно от контрольорите и общинска полиция.
От следващата седмица проверките за маски стават още по-строги и в наземния транспорт.

186 новозаразени в София за денонощие, още 150 излекувани за страната

За последните 24 часа са направени общо 6 048 PCR теста. От тях положителни за коронавируса са се оказали 612 проби. Така общият брой на потвърдените случаи в страната става 23 871, от които 7 271 са активни. Това сочат данните в Националната информационна система.
Ето разпределението на новозаразените по области: Благоевград - 54; Бургас - 28;Варна - 29; Велико Търново - 16; Видин - 3; Враца - 11; Габрово - 11; Добрич - 17; Кърджали - 9; Кюстендил- 3; Монтана - 7; Пазарджик - 15; Перник - 9; Плевен - 2; Пловдив - 56; Разград - 7; Русе - 10; Сливен - 35;Смолян - 2; София област - 12; София (град) - 186; Стара Загора - 24; Търговище - 25; Хасково - 16; Шумен - 17; Ямбол - 8.

От "Пирогов": Двете жени от катастрофата край Лесово са със стабилни показатели

Двете жени, ранени при катастрофата край Лесово, са със стабилни жизнени показатели. Това съобщиха рано тази сутрин от "Пирогов". Те са изкарали нощта спокойно. Продължават да са поставени под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани грижи в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов". Пострадалите бяха транспортирани снощи с правителствения самолет "Спартан" от болницата в Ямбол до "Пирогов".

Благотворителен базар в "Младост" 1 помага на жертви на домашно насилие

На бул. "Андрей Сахаров" № 14 в "Младост" 1 от 13 часа днес започва един по-различен благотворителен базар. От една страна той е насочен към осъзнатото и отговорно пазаруване. Каузата на базара обаче е помощ и популяризиране на дейността на Фондация “АМЕ” и нейната борба с домашното насилие над жени и деца. Входът е свободен. За базара разказват от БНР.
Всеки участник ще покаже своите second hand и нови модни находки от есенния си гардероб, които биха зарадвали желаещите да пазаруват отговорно, както и да помогне на една добра кауза. 100% от таксата за участие ще бъде дарена на фондация “АМЕ”.

Глоба за автосервиз в "Лозенец"- вратите му спирали минаването по тротоара

Управителят на автосервиз на ул. "Трепетлика" 2 в "Лозенец" отнесе глоба от Столичен инспекторат. Причината- входните врати на сервиза са постоянно отворени и така хората не могат да минават свободно по тротоара.
Освен трудностите със заграждане на част от тротоара, на пешеходците се налага да слизат на пътното платно и с това да създават предпоставка за инциденти.
Управителят на сервиза е предприел действия за преустройство на входните врати.

Променят маршрута на трамвай 8 за почивните дни заради ремонт на релсите

Заради ремонт на релсите се променя маршрутът на трамвай 8 в столицата. Измененията важат от 05:00 часа до 16:00 часа днес и утре, съобщават от Столична община.

Заличиха грозните драсканици по "Аксаков" (СНИМКИ)

Пореден софийски адрес, където са заличени грозните драсканици и графити. Този път спирката на екипите на Столичен инспекторат бе улица "Аксаков". Мястото е в централната част на града, там има разположени много институции,магазини, галерии, хотели. При махането на графитите е ползвана специална система „Ghibli Skid Silent“.

Първа прожекция на бг-лентата "Пепел върху слънцето" на есенния "София Филм Фест"

При пълна зала и аплодисменти мина първата прожекция на българския филм "Пепел върху слънцето" в София. Лентата бе част от програмата на есенното издание на "София Филм Фест". Билетите за прожекцията бяха изкупени много преди събитието. Филмът тръгва официално по кината от 30 октомври.
За да се срещнат с публиката бяха дошли Юлиан Вергов и Силвия Петкова, които са в главните роли във филма. Освен тях в залата бяха и актьорите Стефан Денолюбов, Анастасия Лютова, Мила Банчева, Камен Иванов, както и по-голямата част от екипа. Популярни личности от киното и телевизията бяха сред гостите на събитието, което бе открито от Мира Сталева – изпълнителен директор на София Филм Фест.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right