Новините в София: Най-важното за деня 10 септември, 2020 г.

БАН нощем

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 септември 2020 г.

Полицейски кордон около парламента, "Дондуков" е отворен за движение

Полицай претърстват Градската градина, открити са нож, камъни и метална тръба Централният софийски булевард "Цар Освободител" е затворен за движение и около парламента има полицейски кордон. За днес са предвидени три протеста в столицата  - на майките от "Сситемата ни убива", на "Да, България" и на отровното трио. Хората започнаха да се сабират от рано сутринта.

СДВР: При претърсването са открити ножове, метални тръби, чували с камъни и туба с течност

Столичната дирекция на МВР предприе всички мерки за опазване на реда в столицата по време на протеста днес в центъра на София. Протестиращите се събират на "Цар Освободител", в пространството между Народно събрание и БНБ.

С нов директор и нова специалност започва 78. СУ „Христо Смирненски” в Банкя

За първия учебен ден учениците ще пристигат поетапно, решиха на среща директорите и кмета на курортното градче С нов директор и нова специалонст започва учебната година 78. СУ „Христо Смирненски”. На мястото на закотвената от години Весела Неделчева и много проблеми директор на училището е Димитрийка Герасимова.

СДВР: Шест са задържани на протеста в София

Шест души са арестувани на протеста в центъра на София, съобщиха на брифинг от СДВР.  "От задържаните двама са обявени за национално издирване. Сами са се явили на КПП-тата с лични карти. Трима са носили забранени предметии са отказил да ги оставят. Отведени са в районните управления. Ще установяваме съпричастност към техни прояви от 2 септември", съобщиха от СДВР.

„Патриоти за София“ с основни насоки за бюджета на столицата за 2021 г.

Въпреки коронакризата, може да сътворим доста добри неща за града ни, убеден е общинският съветник и председател на групата "Патриоти за София" Карлос Контрера В бюджета на София за догодина трябва бъдат заложени някои основни задачи - подкрепа на общинската образователна система, подкрепа за общинското здравеопазване и продължаване на големите инвестиционни проекти в сферата на транспорта и градската среда.

"Сердика" с концерт за празника на София

Район "Сердика"-Столична община, организира празничен концерт по случая 17 септември, Деня на София. Събитието е от 18.00 часа в градинката "Майчин дом" на бул. "Христо Ботев". Културното събитие включва празнична програма с музика и хумор за жителите и гости на района. Участие ще вземат Радо Шоу и народната певица Антония Рангелова. тържеството е част от Календара на културните събития на Столична община.

Инж. Ангел Джоргов става зам.-кмет по строителството в Столична община

Идва от "Метрополитен" и е доказан специалист в подземното строителство Инж. Ангел Джоргов от "Метрополитен" става зам.-кмет по строителството в Столична община. Това обяви преди минути кметът на София Йорданка Фандъкова на сесията на СОС.

Глоби в "Оборище", "Средец" и "Витоша" при проверки за разделно събиране на отпадъците

Глоби при проверки за разделно събиране на отпадъци са наложени през днешния ден от екипи на Столичен инспекторат в районите "Оборище", "Средец" и "Витоша". Проверките са над 20, санкциите са 7.

Проверката установи: Бутилките, намерени в района на протеста, пълни със запалителна течност

Прозрачна запалителна течност има в бутилките с течност, открити от полицията в района на протеста в София. Намерената 5-литрова туба се оказа пълна с полиуретан, съобщават от МВР, цитирани от Нова телевизия. Експертиза на предметите доказала, че в част от бутилките имало черна и червена боя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right