Новините в София: Най-важното за деня 10 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 януари 2020 г.

След пожар е възстановено осветлението в подлеза на "България" и "Гоце Делчев"

Администрацията на район Триадица взе светкавични мерки и по най-бързия начин възстанови осветлението в един от най-натоварените подлези в София, този на бул. "България" и ул. "Гоце Делчев". Лампите са напълно ремонтирани и в подземното съоръжение е светло.

Жена шофьор затвори линейка с пациент, със съмнение за инфаркт (СНИМКИ)

 След забавяне за маневри пациентът е откаран в "Пирогов" Спрял автомобил "Сеат" точно зад линейка на Спешна помощ на улица "Парчевич" в София застраши живота на възрастен мъж. За случая съобщи Нова телевизия, след като възмутен очевидец публикува в социалната мрежа.

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в "Люлин"

Лека кола блъсна пешеходка в „Люлин“, съобщиха от СДВР, цитирани от DarikNews.bg.   Сигналът за инцидента е подаден в 08.50 часа тази сутрин. Жената е пресичала на обозначена пешеходна пътека на улица „Проф. Александър Станишев“, в близост до XII ДКЦ.

"Сименс" търси инженери за софийското метро

Изисквания към кандидатите са да имат професионални познания в сферата на жп сигнализация или телекомуникация Търсят се нженери за софийското метрото. Специалистите явно недостигат за проекта за разширяване на подземната железница в столицат - Трети метродиаметър от Овча купел до "Владимир Вазов".

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 13-17 януари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Адреналин и виртуален сървайвър в стаята на Аватар (СНИМКИ)

Всички сме гледали филми за фантастичното бъдеще, ако искате да ги изживеете, заповядайте! Бъдеще с високи технологии, множество реалности, бъдеще, където лимита на въображението е единствената граница. Е, бъдещето е тук!

За по-чист въздух в София: Монтирани са над 100 филтри на комини

Столичната община продължава борбата си въздухът в София да стане по-чист. Като една от мерките за това е монтирането филтри на комините на домакинствата, които се топлят на дърва или въглища. Вече са монтирани над 100 такива филтри.

Официално: Борисов прие оставката на Нено Димов

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Тя бе депозирана в кабинета на премиера, съобщават от Министерски съвет. По-рано днес се проведе спешна среща между премиера Бойко Борисов и коалиционния партньор в правителството и министър на отбраната Красимир Каракачанов, на която решението беше обсъдено.

Обвиниха Нено Димов в умишлена безстопанственост

72 часа арест за министъра на околната среда и водите Нено Димов. Спецпрокуратурата му е повдигнала обвинение за умишлена безстопанственост. По данни от разследването, макар да е бил информиран многократно за намаляващия обем вода в язовир „Студена", той не е разпоредил към „Стомана индъстри" и „Топлофикация"- Перник, да се подава по-малко количество вода, съобщи Нова телевизия.

Нови случаи на грип регистрирани в София

Грипът атакува. В София са регистрирани още няколко нови случая, а прогнозите за пик на заразата са за средата на февруари. При последните потвърдени случаи става въпрос за вирус, разновидност на щама "Канзас", разказват от bTV.

Буферните паркинги в София отново пълни заради мръсния въздух

Буферните паркинги в София отново се напълниха в последния работен ден, когато бяха отчетени превишени нива на фини прахови частици във въздуха, съобщават от "Монитор". Именно заради прогнозата за замърсяването на въздуха от Столичната община направиха достъпа до буферните паркинги безплатен, ако шофьорите оставят колите си и използват градския транспорт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right