Новините в София: Най-важното за деня 10 юли, 2019 г.

Паметник на Цар Освободител

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София днес, 10 юли 2019 г.

За редовното миене на улиците в София ще трябват 7 милиона лева

За редовното миене на улиците в София ще трябват 7 милиона лева. Калкулацията е направена от Столичен инспекторат, цитиран от bTV. Преди ден съдът реши, че улиците в столичния град трябва да се мият поне два пъти месечно през лятото.

Пенсионерите от "Оборище" вече ще имат свой клуб

 Възрастните хора от "Оборище" вече ще имат и свой клуб. На заседание Столичният общински съвет на 30 май тази година предостави на района безвъзмездно недвижим имот- частна общинска собственост на бул. "Васил Левски" №122-124.

Без коли по "Врабча" и "Раковски" заради "Вагнеров фестивал"

Провеждането на традиционния летен "Вагнеров фестивал" на Софийската опера и балет ще промени движението по част от столичните улици. Това съобщават от Столична община.

Четири парка в София с по-лесен достъп за хората с увреждания

Четири парка в София ще бъдат с по-лесен достъп за хората с увреждания. Мерки това да стане са разгледани от комисията по околна среда към Столична община. Включени са в доклада на заместник- кмета по социалните дейности Албена Атанасова.

Саниране и физкултурен салон ще има гимназията по изобразителни изкуства в Сердика

Още едно училище в София ще бъде санирано и за първи път учениците ще имат физкултурен салон. Това е Профилираната гимназия по изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов" в район Сердика, научи Столица.bg.

СОПФ отпуска средства за 3 нови групи в детската градина във Владая

 Финансовата комисия на Столичния общински съвет одобри финансирането за разширение на 4-та детска градина "Слънчо" във Владая. На заседанието си вчера комисията прие 33 доклада, които утре ще бъдат внесени за гласуване на сесията на СОС. Всички те са за отпускане на средства от приватизационния фонд за ремонти, разширения и модернизация на училища, детски градини и болнични заведение в Столична община.

Столична община обновява исторически квартали по "Европа"- 2020

Предвиждат се 125 хиляди лева по Приоритет 2 на програмата 125 000 лева ще бъдат отделени за обновяване и облагородяване на изоставени общински сгради, исторически квартали и публични пространства в София.

Шофьорските курсове в София скачат с до 300 лв.

Шофьорските курсове в София ще поскъпнат с до 300 лв. за най-масовата категория В, прогнозираха пред Столица.bg. от Учебни центрове България. Увеличението ще е в границите от 150 до 300 лв., като най-скъпите ще достигнат до 1000 лв. Това обаче е по преценка на всеки инструктор и школа, коментираха инструктори.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right