Новините в София: Най-важното за деня 10 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 юли 2021 г.

Подписано е споразумението за консултантска помощ между Столична община и ЕИБ за водата на София

Вече е подписано споразумението за консултантска помощ между Европейската инвестиционна банка и Столична община за водата на София. Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) одобри споразумението, с което се ангажира да консултира Столична община за бъдещото управление на ВиК мрежата в София. Общата стойност на финансирането, осигурено от ЕИБ е до 100 хил. евро. Информацията съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на Столична община по "финанси" Дончо Барбалов.

15 заразени в София за 24 часа, над 11 хиляди ваксинирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 15 368 теста, oт които 3 348 са PCR, а 12 020 са с бърз антигенен тест. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 61 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 422 414, от които активни са 7967.Това сочат данните от Единния информационен портал.

На финалната права са укрепителните ремонти на подлезите в "Изгрев" (СНИМКИ)

Укрепителните ремонти на подлезите в район "Изгрев" са на финалната права. Ремонтирани са линейните отводнители, които бяха опасни за здравето на гражданите, възстановено е осветлението, отстранени са всички опасни ламарини и други конструктивни елементи. На места се наложи частично изграждане на стълби и парапети. За това разказа в социалната мрежа кметът на района д-р Делян Георгиев.

Изчистиха двора на 30 СУ "Братя Миладинови" след ремонтните работи

Събрани са отпадъците след ремонтните работи в двора на столичното 30 СУ "Братя Миладинови". Това става след като от Столичен инспекторат създадоха организация със съдействието на почистващата фирма за район „Възраждане“.
Осигурена бе техника, с която се подпомогна работата по почистването, за да може в утрешния ден гласоподавателите да имат безпрепятствен и приятен достъп до секциите за гласуване. Тези действия бяха предприети незабавно след контрол на територията в района.

Този уикенд очакваме най-мащабния фестивал A to JazZ под открито небе

Броени дни делят почитателите на музиката и споделените емоции от любимия фестивален уикенд на обширните зелени поляни на Южен парк 2. На 9-и, 10-и и 11-и юли юбилейното издание на A to JazZ ще отпразнува цяло първо десетилетие в компанията на хилядите си гости със звездни изпълнители от четири континента, най-актуалното от родните ни артисти, разнообразна съпътстваща програма и солидна доза забавления за всички.

"Витоша летен фест": Ясни са победителите в планинското бягане и колоездене (СНИМКИ)

Няколко хиляди софиянци и гости на града се събраха пред хижа Момина скала за седмото издание на "Витоша летен фест". Спортният празник, организиран под мотото „Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша“ е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“ и от програмата на Столична община за предоставяне на повече възможности на столичани и гостите на града за активен и здравословен начин на живот.

На 12 юли в "Надежда" почва пръскането срещу кърлежи

На 12.07.2021 г. (понеделник) започват обработки срещу кърлежи в тревните площи на междублоковите пространства на територията на „Надежда“ .
Пръскането ще се прави по предварително изготвен график, както и при подходящи метеорологични условия (ако не вали).

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right