Новините в София: Най-важното за деня 10 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 юни 2021 г.

Белезниците щракнаха на софийския "олигарх, пилот, прокурор, бизнесмен" Никола Маринов

Полицаи от софийското Първо районно най-после успяха да арестуват известен в столицата измамник Никола Маринов, съобщи нова телевизия. Той е задържан за 24 часа след поредната си "акция" по взимане на пари с лъжа, като се представя за прокурор, близък до заместника на главния.
След година "жътва" и измамени десетки столичани Никола Маринов най-после е там, където му е мястото. Задържането е станало с помощта на екип на Нова телевизия. Името му добива популярност първо в социалната мрежа, благодарение на Надежда Дойчева, която първа успява да разкрие измамника чрез сериозно проучване за него.

МЗ започна проверка за фалшиви хоспитализации в "Пирогов"

След уволненото ръководство на правителствена болница "Лозенец" в София и открити нарушения в Александровска болница на ред е най-голямата в страната болница за спешна помощ "Пирогов". Там вече е започнала проверка за фалшиви хоспитализации, съобщи зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.
Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в „Пирогов”, потвърди той. Петров добави, че в изключително лошо състояние е Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания.

Кметът на Овча купел: Бях неприятно изненадан от „приятелския огън“ от съветници с близки политически възгледи

Банята в Овча купел е един от символите на района, пренебрегван от институциите повече от 30 години, а нейната разруха е болка за всеки от живеещите в Овча купел. Състоянието на сградата е наистина трагично и ако не се пристъпи към бърза реставрация , скоро на терена ще трябва да влязат не инженери и архитекти, а археолози.
Това написа във фейсбук кметът на район Овча купел Ангел Стефанов, доволен, че докладът за финансиране от Столична община бе приет и разочарован от неочакваните атаки на общински съветници от Демократична България, след като самият той стана кмет от същата политическа сила.

Крадци атакуват столични магазини за оптика

Крадци са се прицелили в столични магазини за оптика, предупреди bTV. В събота, 5 юни т. г., мъж е откраднал скъпи очила за 800 лв. от витрината на магазина. Крадците имат изработена схема и действат по двама.
Докато единият вършее, другият разсейва продавачите с неадекватни въпроси. В събота, около 1 1часа мъжът влязъл в магазина, питал за конкретна марка очила, след което започнал да обикаля. В този момент присстигнал и друг мъж и започнал да задава неадекватни въпроси, разказа пред bTV продавачката.

Внимание: Все по-често врани нападат хора в центъра на София

В последно време все по- чести са нападенията над столичани от врани, разказват от БНР. Те са говорили и с Андроника Мартонова, изкуствовед и доцент в Института за изследване на изкуствата към БАН. Жената е била нападната от родителите на малко вранче в центъра на София.
„Едната врана ме драсна по главата, а другата ме атакува в гръб по крака, усетих като удар от боздуган, като едната птица продължи да ме гони, болката беше доста силна, прасецът ми се крампира и аз тръгнах веднага към "Пирогов“, обясни пострадалата. И допълни: "Лекарите от Спешното в "Пирогов" не се изненадаха, много съм им благодарна, особено на д-р Кристиян Григоров, ортопедът, който ме пое. От "Пирогов" ми казаха, че за тях това са обичайни случаи за постъпващи при тях пациенти, защото това е поведението на птиците в пролетния период, когато враните си пазят малките. Казаха ми, че дори при тях са постъпвали много по-тежко нахапани по лицата хора“.

На гара "Подуяне": Мъж загина, пометен от кола

Мъж е загинал в столицата, пометен от лека кола. Това съобщиха от МВР, цитирани от Нова телевизия. Драмата се е разиграла под моста на жп гара „Подуяне“ малко преди 8 часа тази сутрин.
На място незабавно са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. Лекарите са констатирали смъртта на възрастен мъж, с неустановена до момента самоличност. Тестовете за алкохол и наркотици в кръвта на 49-годишния водач на леката кола били отрицателни.

Откриха близо килограм наркотици и оръжия в дома на 31-годишен от Нови Искър

Почти килограм наркотични вещества, множество оръжия и боеприпаси без разрешително са открити в дома на 31-годишен мъж от Нови Искър. Той е задържан, съобщават от МВР. На 5 юни, малко след 16.30 часа, в „Младост“ служители на отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР спрели за проверка „Мерцедес“, управляван от мъжа. В хода на проверката е поискано съдействие от „Пътна полиция“. Направеният дръгтест показал, че водачът е шофирал след употреба на дрога и е без книжка. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство.

От началото на юни в София: Проверени са над 400 стопани на кучета

От началото на юни до момента са проверени над 400 стопани на домашни кучета в столичните паркове „Борисова градина“, „Гео Милев“, „100 години София“, „Южен парк“, „Заимов“ и др., също така и в междублокови пространства, детски и спортни площадки. Това съобщават от Столичен инспекторат. Има 12 нарушители, като глобите са за водене на кучета без повод и непочистване след животното. Съставен е и акт на собственик на куче, допуснал нахапване на друго по време на разходка. Санкциите са наложени съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right