Новините в София: Най-важното за деня 11 април, 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 април, 2021 г.

Снимка: Фейсбук, Атанас Павлов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 април 2021 г.

36 154 са ваксинираните с две дози срещу COVID-19 в София

В София ваксинираните с по две дози от ваксината срещу COVID-19 са 36 154. Заразените с COVID-19 за последното денонощие са 1352 заразени от 9118 теста в страната. В София за последното денонощие има 314 положителни резултати, а в София област са 55. Висок остава броят и на заразените в област Бургас - 127, Варна - 174, Пловдив - 126. В Габрово няма нито един заразен през уикенда, във Видин само един, Монтана - 3, Шумен 5.

42 депутати от София влизат в новия парламент

Независимо от появилите се обществени нагласи, че поради пандемичната обстановка и сложните изборни книжа ще възникне хаос, Централната избирателна комисия изпълни своите правомощия такива, каквито са разписани в Изборния кодекс. Това коментира председателят на комисията Александър Андреев, по време на брифинг за представянето на официалните резултати от изборите. В 45-ото Народно събрание от София са избрани общо 42 депутати. Ето как се разпределят мандатите в трите софийски района: От 23 МИР София най-много избрани кандидати за народни представители изпраща "Демократична България".

Жители на Банкя заедно с кмета събраха тонове боклуци край Вердикал (СНИМКИ)

В Банкя пак са отличници и пак имат повод да се похвалят. Този път не с ремонт, не с пирродни дадености, а с задружни усилия и почистена гора. Над 40 жители на курортното градче заедно с кмета Рангел Марков и други общински служители записаха внушителен резултат. Те изхвърлиха тонове с отпъдъци и на земята край църквата и моста във Вердикал неимоверно ѝ олекна. Вчера боклуците бяха събрани в чували. те са отлежавали с години в горичката. Сред тях имаше покъщнина за цяло доканиство, гуими, дрехи, обувки и страшни "находки" на манталитет.

Тролей-галерия с родни фолклорни мотиви и от 21 държави ще обикаля София по линия 1

Уникален тролейбус-галерия, изрисуван с  фолклорни мотиви от България и още от 21 държави от всички континенти ще се движи в София в продължение на година. Столичани  и гости могат да го видят и да се се качат на него по маршрута на линия 1 от НДК до ул. Поп Груйо в столичния квартал "Левски". На 20 април в 14 часа пред храм-паметника "Александър Невски" ще се състои представянето на тролея-галерия, "облечен" с колажи от културното наследство на България и държави от 5 континента. Поводът е 80 години от първия тролейбус в София. На площада ще се съберат гости и посланиците на страните участнички, с чиито средства е реализирана идеята на д-р Петя Илиева.

Д-р Александър Симидчиев рекордьор по преференции в София област

Осем депутати от пет политически формации ще представляват София област в 45-ото Народно дъбрание. След обявените днес от ЦИК нови депутати известният пулмолог д-р Александър Симидчиев е рекордьор по преференции. В листата на Демократична България той бе от гражданската квота и влиза в парламента с преференциален вот от 80.72%. Отново в парламента ще бъде и водачът на листата на БСП за област София Иван Ченчев. Той е събрал 60.64% преференции. От ДПС има само един депутата и това е Цветан Иванов Енчев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right