Новините в София: Най-важното за деня 11 декември, 2019 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 декември 2019 г.

В София: Апаши отмъкват коли, докато собствениците им ги чистят от снега

Нова мода сред крадците на автомобили. Апаши задигат колите, докато собствениците им ги чистят от снега и леда. В София вече има няколко регистрирани случая. Някои от тях са документирани с видеозаписи от охранителни камери. Така наречените “кражби на ключ” са хит през зимата, разказват от Нова телевизия.

Пожар на паркинг в "Захарна фабрика", унищожени са три коли

Коли се запалиха на паркинг в квартал "Захарна фабрика" в София. Три автомобила бяха обхванати от огъня. Те са в непосредствена близост до жилищна сграда. Според разследващите на място е възможно причината за пожара да е акумулаторът на една от колите, която е с хибридно задвижване. Малко след 22.00 часа вчера вечерта на мястото, в близост до бул. "Сливница", веднага са пристигнали екипи на пожарната и полицията, разказват от Нова телевизия.

Фандъкова: Най-сериозният проблем през зимата е битовото отопление

"Имаме мобилна станция, която, особено при прогноза за по-сериозни превишения, изпращаме на Орлов мост. Доста често имаме данни от там. Те не се различават много от останалите пет. Това заяви пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Общо пет са станциите, те са на Националната агенция по околна среда. Това са официалните измерватели, на база на които ние взимаме нашите решения. Аз следя и гражданските станции", поясни тя.

Кола горя на Северната скоростна тангента

 Кола се е запалила на Северната скоростна тангента около 14 км, съобщи "Фокус". Инцидентът е станал преди отбивката за Околовръстното в посока към източната част.

Кола разруши мантинелата на бул. "Александър Малинов"

Катастрофа предизвика доста задръствания по столичния булевард „Александър Малинов” тази сутрин. Водачи са качили снимки в социалната мрежа, на които се вижда, че лека кола е разрушила мантинелата между двете платна и пречи на движението в едното - в посока кв. „Младост”.

290 апартамента в "Красна поляна" проверени за горене на отпадъци, има 8 акта

8 акта са били съставени по време на проверките за горене на опасни предмети в София. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. Проверени са 290 апартамента в квартал „Красна поляна”. Целта била да се види кой какво гори.

Шофьор на ТИР преби с метална палка двама край София

Водач на микробус сигнализирал в полицията, че с неговия спътник са били нападнати от водач на влекач „Ивеко“ на бензиностанция в района на 66 км на автомагистрала „Хемус“ вчера към 17.40 ч. На място незабавно били изпратени служители на РУ- Правец, които установили, че подателят на сигнала е бил ударен от опонента си с метална палка по главата и напръскан с лютив спрей.

Забилата се в бензиностанция кола ще бъде махната след изпразване на резервоара

В момента специалисти опитват да изпразнят напълно резервоара на бензиностанцията на "Цариградско шосе". И едва тогава те ще махнат забилата се вчера в нея кола. Машината още е на мястото, съобщава Bulgaria ON AIR. През нощта се е отделила в атмосферата газта, която е била останала в резервоара.

Втора катастрофа за ден на Северната скоростна тангента- този път е камион със стока

Втора катастрофа само в рамките на един ден става днес на Северната скоростна тангента. Сутринта пак там се запали кола след катастрофа. Този път е камион. Инцидентът е в района на разклона за Кубратово към "Люлин", съобщават от АПИ. Заради ПТП-то трафикът е пуснат само в едната лента.

Стартира „Коледна феерия — 2019” с ретро трамвай

Стартира „Коледна феерия — 2019”. Събитието е на 16 декември от 14.45 часа на пл. „Възраждане“, съобщават от Район Средец. Празникът ще започне с изпълнения на вокална група към 38 ОУ „Васил Априлов“ с ръководител Мариана Дикова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right