Новините в София: Най-важното за деня 11 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 февруари 2020 г.

Пожар в търговски център в "Гео Милев" (СНИМКИ)

Пожар в търговския център в столичния квартал „Гео Милев”. По непотвърдена информация причината за стихията е повреда в ел. инсталацията, съобщават от Нова телевизия. Работили са 6 екипа с 2 автомеханични стълби, по фасадата е бил огънят.

22 кучета от „Екоравновесие“ отиват при новите си семейства в Германия (СНИМКИ)

22 кучета от общинските приюти заминават на 14 февруари, Св. Валентин,за новите си домове в Германия, съобщават от Столична община. Това са и първите кучета за тази година, които тръгват към новите си стопани в Германия, съгласно споразумение между Столичната община и германската неправителствена организация „Щройнерхилфе Булгариен“.

Въоръжен бандит задигна оборота на магазин на ул. "Христо Белчев"

Въоръжен грабеж в магазин на столичната улица „Христо Белчев”. Нова телевизия често е разказвала за системните обири на обекта, както и за абсурдните кражби на шоколади и други стоки, които въпреки ниската си стойност вероятно след това са препродавани.

 През настоящата година: Столична община влага над 100 млн. лв. в ремонти на улици

Столичната община ще налее над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на улици през настоящата година. София ще предприеме над 15 големи ремонта. Това става ясно от бюджета на общината за 2020 г, съобщават от "Монитор".

Кметът на Банкя: Искам да чуя гражданите за платено паркиране

Ще има ли в Банкя платено паркиране? Това ще трябва да решат живеещите в курортното градче. Те ще са тези, които ще дават идеи, предложения и решения за съществуващия вече проблем с паркирането в града.

Кметът на "Слатина": Външна рекламна табела е причинила пожара в "Скай сити" мол (СНИМКИ)

Външна рекламна табела е причината за пожара, който избухна тази сутрин в столичния "Скай Сити" мол в "Гео Милев". Подаден е сигнал и пожарникарите са реагирали своевременно, написа в социалната мрежа  кметът на район "Слатина" Георги Илиев.

Акция на ЦГМ и Общинска полиция в района на Женския пазар

Екипи на Центъра за  градска мобилност съвместно с  Общинска полиция през днешния ден ще предприемат акция срещу неправилно паркирани автомобили в района на Женския пазар.

В театър "Българска армия" дават 2 билета на цената на една целувка

Един уникален и запомнящ се подарък за влюбените правят в театър "Българска армия". Само на 14 февруари и то само срещу една целувка могат да се вземат 2 билета на цената на 1. И това важи за всички постановки през февруари, март и април.

Хотел с хеликоптерна площадка и 400 стаи отваря врати в София

Πpeз мeceц aпpил в Coфия щe бъдe oтĸpит нoв xoтeл, ĸoйтo щe paзпoлaгa c 400 cтaи и xeлиĸoптepнa плoщaдĸa - Grаnd Ноtеl Міllеnnіum Ѕоfіа, съобщават от money.bg.   30-eтaжнaтa красота щe paзĸpивa пaнopaмни глeдĸи ĸъм Coфия. Koмплeĸcът e c мaщaб, ĸoйтo нe e peaлизиpaн oт дeceтилeтия в Бългapия, пocoчвaт oт xoтeлa.

До 31 март е крайният срок за заявление за подмяна с екопечка

От средата на април ще стартира и кампанията за подаване на заявления от всички други квартали на Столична община До 31 март т. г. е крайният срок за кандидатстване на домакинства за подмяна на печките на дърва и въглища с екопечки, които да не замърсяват въздуха в София. Продължава кампанията за подаване на заявления, съобщиха от Столична община.

Челопечене, Манастирски ливади-изток и Центъра остават без вода

Планови ремонти на Софийска вода на  12  февруари 2020 г., сряда, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Преместиха картините на Божков в „Квадрат 500“

Всички картини, които при обиските в офисите и дома на Васил Божков бяха намерени, вече са прехвърлени в Националната галерия „Квадрат 500“, съобщава Монитор.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right