Новините в София: Най-важното за деня 11 февруари 2021 г.

Новините в София за деня 11 февруари 2021 година

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 февруари 2021 г.

Кървав екшън в месарница на "Лъвов мост"

Кървава драма се разигра в месарски магазин на улица "Георг Вашингтон", близо до "Лъвов мост". Екшънът е станал заради спречкване между клиент и сина на месаря. След бърза и кратка разправия посетителят вади остра хирургическа ножица и наръгва сина на месаря в бузата и крака. За да се спаси от линч, хуква да бяга от магазина. И на излизане блъска възрастен мъж, който пада и си удря главата.

Лека кола "кацна" пред трамвай на "Овча купел" и "Народно хоро"

Лек автомобил буквално "кацна" пред трамвай по линия 11 преди минути на кръстовището на бул. "Овча купел" и улица "Народно хоро". За инцидента съобщиха в социалната мрежа с коментари и снимки столичани.
На този етап няма данни за пострадали хора. В момента движението на мотрисите по линия 11 към "Овча купел" е затруднено.
На място са екипи на "Пътна полиция". Изяснява се дали има втори автомобил, участвал в инцидента. Или ПТП-то е само между леката кола и трамвая.

Полицейска акция в сградата на Агенцията по безопасност на храните в София

Прокуратурата и КПКОНПИ проведоха акция в сградата, в която се помещава Агенцията по безопасност на храните в София.
От офиси, помещаващи се в 5-етажната сграда, бяха изнесени папки с документи. Служители на антикорупционната комисия са провели акцията малко след 7 ч. сутринта, съобщи Нова телевизия.
На този етап не е ясно за какво е проверката, не се съобщава за задържани или отведени за разпит.

Водоноска блъсна пешеходец в София, ампутираха единия крак на пострадалия

Тежка катастрофа стана в района на булевардите „Мадрид” и „Ситняково”. Шофьор на водоноска блъсна пешеходец, съобщи „Нова телевизия.
По непотвърдена информация шофьорът е избягал. Пострадалият е настанен в столичната болница "Света Анна" с множество наранявания. От болницата обясниха, че се е наложила ампутация на единия крак на 59-годишния пострадал, а в момента продължава операцията за спасяване на другия.
След оглед на местопроизшествието и опесъчаване на участъка движението вече се осъществява нормално.

Водолази търсят пострадали от паднал автомобил в р. Лесновска

Тежък инцидента е станал тази нощ в София в района на Подуяне. автомобил е паднал в река Лесновска на Ботевградско шосе, потвърдиха от СДВР пред Столица.bg. В момента на мястото има водолази и търсят във водата пострадали хора.
Не е ясно кога е паднала колата, сигналът в МВР е подаден сутринта, казаха от СДВР. На мястото на инцидента има и екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община. Очаква се тежка техника, за да извадят катастрофиралия автомобил от водите на р. Лесновска.

В София и страната: Няма да се правят антигенни тестове в детските градини

Няма да се правят бързи антигенни тестове за коронавирус в детските градини в София и страната. Идеята е отпаднала, съобщиха от Министерството на образованието и науката, цитирани от БНР.
Бързите антигенни тестове остават в сила само за учениците от 1 до 12 клас и то при желание от тяхна страна и със съгласието на родителите им. Все още се обобщават нагласите по темата на родителите, които имаха срок до вторник на обед да попълнят, ако желаят, анкетното проучване на МОН дали са съгласни децата им да бъдат изследвани по този начин.

Голямо задръстване по "България", внимавайте при тунела за алея "Яворов"

Силният дъжд и вятър създадоха доста проблеми на шофьорите в София. Има огромно задръстване по бул. "България" посока Околовръстното. Колоната от автомобили почва от моста на НДК и стига до кръстовището на "Гешов" и "България", видя Столица.bg.
Изключително натоварено е и по "Цариградско шосе" посока центъра. Колите се движат с 10-20 километра в час. Водачите да бъдат особено внимателни при отбивката за тунела на алея "Яворов". Непосредствено преди отклонението има голяма локва.

Предвижда се кръстовище с кръгово на „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“

От районната администрация на "Студентски" продължават да работят за изграждането на кръстовище с кръгово движение на булевардите „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“. Въпреки че проектът не фигурира в капиталовата програма на Столична община, от общественото обсъждане на бюджета ѝ за тази година стана ясно, че изграждането е заложено за изпълнение в перото за основни ремонти. Това става ясно от страницата на районната администрация в социалната мрежа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right