Новините в София: Най-важното за деня 11 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 11 май 2022 г.


Замфир Зарков, съветник от СОС: В съвременен град като София неминуемо общественият транспорт осигурява градската мобилност на голяма част от хората

Градският транспорт е в перфектната финансова буря. Така определи пред БНТ критичното състояние на градския транспорт в София общинският съветник Замфир зарков, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт в СОС. Вчера столичният кмет йорданка Фандъкова потвърди, че заплатите на транспортните работници в София са гарантирани до актуализацията на бюджета.

Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев: Променят разписанията и удължават маршрута на част от автобусите за Банкя

Финансовото състояние на столичния градски транспорт е изключително тревожно, каза в ефира на Радио София директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред радио София. Той обясни, че в началото на годината, първоначалните сметки са показали недостиг от близо 178 млн. лева.

Деца и младежи със СОП ще могат свободно да спортуват в София

Деца и младежи с интелектуални затруднения ще имат свободен достъп до всички общински спортни обекти в София. Предложението е по идея на председателя на СОС Георги Георгиев, съвместно с общинските съветници Диян Стаматов, Татяна Георгиева, Анатоли Илиев, Ботьо Ботев и Владимир Митов, и ще бъде разгледано на утрешното заседанието на съвета, съобщиха от пресцентъра на СОС.


Спортни звезди повеждат в неделя Велошествие за по-чист въздух в София

Много популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на традиционното Велошествие „За по-чист въздух“ тази неделя. Стартът на колоездачите е точно в 11 ч. по маршрут от Народно събрание през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там на голямата поляна е предвиден колоритен спортен празник с много атракции, детски надпревари, викторини с награди, усмивки и забавления.


Над половин милион души посетиха първия Фестивал на светлините LUNAR в София (СНИМКИ)

Повече от 500 000 столичани и гости на града посетиха тринадесетте светлинни инсталации, част от пилотното издание на Фестивала на светлините LUNAR у нас. Трикилометровият маршрут в централната част на столицата представи разнообразни видове светлинно изкуство, създадено от творци от три континента.


Маскирани ограбиха софийски бизнесмен

Четирима маскирани и въоръжени са нападнали двама мъже на бул. "Ломско шосе" в столицата, съобщава Нова телевизия. Има информация, че е взета чанта, чието съдържание към момента не е известно.

Летище София бележи ръст на чартърните полети

Международните чартърни полети са се увеличили през четвъртия месец на 2022 г., съобщават от Летище София. За периода са излетели и кацнали 194 чартърни самолета, а пътниците в с тях са били 26 241, сочи статистиката на аеропорта.

Два протеста блокират движението в центъра на София

Протестиращи се събраха под прозорците на Министерски съвет с искане да бъде защитен българският национален интерес в Република Северна Македония. Заради митинга движението от двете страни на Министерски съвет е блокирано.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right