Новините в София: Най-важното за деня 11 септември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 септември 2019 г.

Мобилен пункт събира опасни отпадъци в "Лозенец" и "Триадица"

Мобилен пункт за опасни отпадъци ще бъде в "Лозенец" и "Триадица" на 13 септември т. г., петък. За втори път живеещите в двата района ще могат да изчистят домовете си от стари лекарства, битова химия и други отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци.

Екскметицата на Младост организирала протест за сваляне на правителството

Подсъдимата екскметица на Младост Десислава Иванчева е взела 75 000 лв., за да организира протести за сваляне на правителството. Това заяви тази сутрин Йордан Бонев пред Нова телевизия. В 8 часа той бе пред прокуратурата, за да внесе сигнал срещу Десислава Иванчева.

Арестувани са двама за убийството в столичния "Изгрев"

Двама души са арестувани за убийството на мъж в столичния квартал "Изгрев" в началото на септември т. г. Тялото на жертвата бе открито близо до строеж. Криминалисти установиха, че убитият е 43-годишният Десислав Петров.

 До края на месеца и трета фирма пуска тротинетки

До края на този месец и трета фирма ще започне да предлага електрически тротинетки за споделено ползване на столичани. Това съобщи пред Столица.bg Елица Панайотова от "Зелена София".

Наградиха Йорданка Фандъкова за приноса ѝ към гражданското общество

 Награда за приноса ѝ към гражданското общество получи кметът на София Йорданка Фандъкова. Почетният знак на Фондация "Българска памет" ѝ бе връчен от д-р Милен Врабенски. Фандъкова бе отличена и със специалния приз на Информационен портал за НПО в България за подкрепата ѝ към гражданския сектор, съобщиха от Столична община.

Dm с нов магазин на “Цариградско шосе”

Веригата дрогерии dm ще отвори нов магазин на “Цариградско шосе” в столицата, съобщава money.bg. Той ще се намира в близост до бившето кино “Изток” и е 32-ри за София и 80-ти за България.

Нашенка заедно със сирийци в група за финансиране на тероризъм

Петима сирийци и българка са обвинени за участие в група за финансиране на терористични организации, действащи на територията на Сирия. Това съобщиха от Специализираната прокуратура.

Книжка за мотопед, за да карате тротинетките- иначе глоба от 50 лева

Който иска да кара модерните електрически тротинетки трябва да го прави само ако има валидна книжка за мотопед. Ако няма- глобата е 50 лева. Тя ще бъде под формата на фиш, който не може да се обжалва. Това са промени, за които настояват властите, съобщава Bulgaria ON AIR. Причината за въвеждането на санкциите са зачестилите инциденти с двуколесните.

Армен Назарян изненадан, че подкрепил Манолова

Армен Назарян- двукратният олимпийски шампион, останал силно изненадан, като разбрал, че името му е в Инициативния комитет, който подкрепя кандидата за кмет на София Мая Манолова, съобщи "Нов спорт". Известният борец е старши треньор на националния отбор по борба класически стил. Заедно с екипа си е в Казахстан, където неговите питомци ще премерят сили на стартиращото световно първенство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right