Новините в София: Най-важното за деня 11 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 септември 2020 г.

Разбиха колата на жена с диабет пред столична болница, откраднаха ѝ лекарствата

Жена с диабет остана без важни за нея лекарства, след като колата ѝ бе разбита пред столична болница. Набегът е направен в средата на деня за минути и е взета торбата с илачите, разказват от bTV.

Нови придобивки за 171 ОУ "Стоил Попов" преди 15 септември (СНИМКИ)

С нови придобивки посреща 15 септември 171 ОУ "Стоил Попов" в Нови Искър. Става дума за нов кабинет за децата със Специални образователни потребности, ремонтиран коридор и стълбище в помощната сграда и нова алея в двора. И това са само част от новите неща, съобщи кметът на "Нови Искър" Даниела Райчева във Фейсбук, която посети училището. 

Фандъкова: Училища и детски градини абсолютно готови да посрещнат децата от 15 септември

Детските градини и училищата в София са в пълна готовност за идването на децата от новата учебна година. Това ще стане при пълно спазване на COVID-мерките. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.  Тя изрази задоволство, че новата учебна година започва присъствено. И подчерта, че СО ще продължи да подкрепя  финансово училища, които имат проблеми с топлата вода и други материали.

Още 5 автобуса, но EURO 6 тръгват към Витоша

Увеличаването на броя на автобусите поредната стъпка към възстановяване на достъпа до планината, коментира Карлос Контрера Още нови 5 автобуса от градския транспорт на София тръгват Витоша. Реновираните превозни средства ще обслужват планинската линия 66 и 63. До момента по маршрута вървяха 10 рейса със стандарт Euro 5. Новите са Euro 6, което по-висок клас туристически автобуси.

Тази нощ отварят "България" за движение, затварят за ремонт ул. "Боянски водопад"

Ще има неудобство от затварянето, но в крайна сметка трябва да се въоръжим с търпение до 9 октомври т. г., коментира Кристиан Кръстев Ремонтът по ключовия булевард "България" в София приключва днес и тази нощ в 00.00 часа ще бъде отворен за движение. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиан Кръстен пред журналисти.

Линейка и "Хонда" катастрофираха при "Парадайс" (СНИМКИ)

Поредна катастрофа стана днес на кръстовището на мол "Парадис" в София, преди минути. Удариха се линейка и автомобил "Хонда". По първоначална информация няма пострадали хора. Линейката не е на Спешна помощ-София.

Частично променят маршрутите на трамваи 1, 6 и 7

През уикенда частично ще бъдат променени маршрутите на три трамвайни линии в столицата – 1, 6 и 7, съобщават от ЦГМ. Заради ремонт от 04:30 часа на 12.09.2020 г. (събота) до 24:00 часа на 13.09.2020 г. (неделя) Трамваен транспорт, ще промени маршрути на три линии

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right