Новините в София: Най-важното за деня 11 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 януари 2020 г.

Отново мръсен въздух в София

Въздухът над София отново е замърсен, според данните на Европейската агенция по околната среда, съобщава БНР. Данните сочат, че замърсяването три пъти надвишава нормата.

В Хематологията намериха съмнителни обществени поръчки

В Хематологията Държавната финансова инспекция намери 33 индикатора за измама, съобщава Нова ТВ. Според официалното съобщение, намерени са съмнителни обществени поръчки след направената проверка за периода 2015 – 2017 г. в „Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания“.

Проф. д-р. Николай Габровски: Истината не е на повърхността

Лекарите са хора и в житейски план изключително тежко изживяват, когато ги обвиняват, че увреждат някого. Истината не е на повърхността. Тя не е очевидна и лекарите не бива да бъдат обвинявани веднага. Това каза един от най-добрите неврохирурзи в България проф. д-р Николай Габровски от „Пирогов".

Какво ще има на площад „Славейков“

Все още не се знае дали ще се продават книги на емблематичния площад „Славейков“ в столицата, съобщава БТВ. Мина вече половин година откакто приключи ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, а известните книжни щандове все още ги няма.

Столичните таксита искат промени в цената на услугата

Такситата в София искат първоначалната тарифа да се вдигне 3 пъти, съобщава БТВ. Шофьорите настояват курсът на такситата да стартира минимум от 2 лв. Така никой няма да отказва курсове на къси разстояния.

Монтират ограничители на Цариградско и Ал. Малинов(СНИМКИ)

Ограничители се монтират на пътния възел на бул. “Цариградско шосе" и бул. “Ал. Малинов" в тези зони, които са забранени за движение. Очаква се така да се облекчи трафика, пише в социалните мрежи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right