Новините в София: Най-важното за деня 11 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 юли 2021 г.

Моторист загина в катастрофа край Божурище, движението по София-Сливница е в една лента

Моторист загина при катастрофа на пътя София - Сливница. Инцидентът е станал преди минути в района на Божурище. Временно движението в участъка е ограничено, но не е спряно. На мястото има полиция и се регулира. Движението е двупосочно в една лента, предупредиха от АПИ.Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

От "Средец" с мерки за чистотата на градинката при площад "Португалия" (СНИМКИ)

За администрацията на район "Средец" две от най-важните неща са поддържането на подлезите като нормално и безопасно за гражданите място и чистота на градинката на площад "Португалия".  Районът разполага с ограничени средства за поддържане на междублокови пространства, с които обаче е осигурено ежедневно почистване на градинката на пл. Португалия. Въпреки това тя се замърсява много бързо след почистването, отбелязва в социалната мрежа кметът на района Трайчо Трайков. 

Момиче от социален дом остана вдовица с дете и мечтае за София, да учи за медицинска сестра

Хубава като картинка, усмихната и ведра – това е Десислава Цветанова Стаменова от Лом. Отраснала е в социалния дом „Милосърдие“ в крайдунавския град . Има сестра – Борислава, и двама братя. За жалост децата не поддържат връзка помежду си, не могат да си бъдат опора в живота. Социалните служби не са си мръднали пръста емоционалната връзка между четиримата да се запази. Десислава се омъжи за младеж, отраснал в същия дом – Георги. Роди им се дъщеричка – Гергана. Георги бе буден младеж. При едно посещение на испанската благотворителна организация „Бенидорм в действие“ в дома „Милосърдие“ той направи добро впечатление на гостите. Вече бе навършил 18 и испанците го поканиха да ги последва. Тогавашната директорка на „Милосърдие“ се опита да го спре, но Георги не я послуша. Замина за Бенидорм, понаучи испански. И навъртя трудов стаж като общ работник в хотелите „Медина“.

Проф. д-р Николай Габровски, "Пирогов": През зиманата няма да избегнем нова вълна от COVID-19

През зимата няма как да избегнев нова вълна от COVID-19. Единствената защита е ваксината. Това предупреди пред bTV проф. д-р Николай Габровски, зам.-директор на "Пирогов". "Малко са хората, които се ваксинират. Отдавам това на лятото и да се почива, но и на още нещо – сниженото доверие в здравеопазването заради скандалите, свързани с болници в последните седмици. Освен това проверката, която тече в „Пирогов“ също може да е причина за снижено доверие", коментира проф. Габровски.

Шест партии влизат в следващия парламент според „Галъп” и „Тренд”

Шест партии влизат в 46 Народно събрание, сочат данните от Exit Poll на социологическите агенции „Галъп” и „Тренд”. Според „Галъп” коалицията ГЕРБ/СДС печели вота с 22.1%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” със 21.5%. Третото място избирателите са отредили на БСП - 15.1%. Четвърти остават „Демократична България” с 13.7% от гласовете, следвани от ДПС с 12.0 на сто и „Изправи се! Мутри вън!” – с 4.8%, сочат прогнозните резултати на „Галъп“.

Разпределение на депутатските места според „Галъп"

Социологическата агенция „Галъп" изготви предварително разпределение на депутатските места в 46-ото Народно събрание. Данните са на база на резултатите от exit poll-а, обявени минути след края на изборния ден, съобщи Нова телевизия. По данни на „Галъп" коалицията ГЕРБ/СДС би трябвало да получат 59 банки в следващия парламент. "Има такъв народ" ще има 58 представители, БСП - 41, "Демократична България" - 37, ДПС - 32, "Изправи се! Мутри вън!" - 13.

Jose James закри A to JazZ фестивала в столичния Южен парк 2 (СНИМКИ)

За три дни в Южен парк 2 се събраха хиляди столичани и ценители на едно от най-голмите музикални събития в столицата   A to JazZ фестивала. В последната вечер звучаха парчета на Soulbmoll, Живко Жасилев - Quintet, The Essential Funk Trombone и на финала Jose James. Деца, родители и ценители от всички възрасти купонясваха в парка зад зад "Сити център" на бул. "Арсеналски".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right