Новините в София: Най-важното за деня, 11 юни 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 юни 2019 г.

Запали се камион за боклук на "Сливница"

Камион, който превозва отпадъци в столицата, се запали малко след кръстовището на "Сливница" и "Константин Величков" късно снощи.

Предстои косене на тревата в "Левски В" и "Левски Г"

Предстои косене на тревата в кварталите "Васил Левски", "Левски В" и "Левски Г". То ще завърши в рамките на следващата седмица.

Джип пламна в движение на "Черни връх"

 Огнен инцидент имаше снощи на бул. "Черни връх" под Околовръстното. Около 23.30 часа джип "Порше" се запали в движение, съобщи novini.bg. Водачът не е пострадал.

50 лева глоба за каране в бус лентата

 Столична община слага 40 камери, които да ловят водачите, каращи в бус лентите. "Целта е градският транспорт да стане по-бърз и по-удобен. Също така искаме да насърчим използването на обществения транспорт", обяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Калоян Паргов: Ще подкрепим Мая Манолова за кмет на София

БСП търси кандидатура за кмет на София извън рамките на партията. Столицата е трудна територия. От Столетницата видели, че моделът Радев е успял.

12-годишна дари термо легло на "Майчин дом"

Едно 12-годишно момиче дари ново термо легло на "Майчин дом" в столицата. Така малката Натали се превърна в най-младия дарител в историята на болницата, съобщава Нова телевизия. Момичето, семейството ѝ и семейни приятели събират 15 000 лв. и купуват скъпото оборудване. 

Отклоняват тролеите от "Раковска" по "Васил Левски" заради авария на "Софийска вода"

Тролеите, които се движат по улица "Раковска", ще бъдат отклонени по бул. "Васил Левски" от 12 часа днес.

Мобилен пункт приема лекарства с изтекъл срок на бул. "Шипченски проход"

Живеещите на територията на район "Слатина" ще могат да предадат опасните си битови отпадъци в мобилен пункт, който ще бъде поставен на бул. "Шипченски проход".

Взрив избухна до автомивка в "Надежда"

Самоделна бомба е избухнала тази нощ в района на автомивка в квартал "Надежда". Сигналът е получен към 1.30 часа, съобщиха от МВР. Няма пострадали хора.

Изместиха тролейбусната спирка в подлеза на НДК

Спирката на тролеите в подлеза на НДК от днес е изместена от вътрешната страна на локалното платно. Решението за промяната е взето още през април, съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов.

Нова сграда приема още 70 деца в ДГ "Вълшебство" в Павлово (ВИДЕО и СНИМКИ)

Просторна и нова сграда, която е разширение на 37 детска градина "Вълшебство" в Павлово, район "Витоша" ще приеме още 70 деца през есента. Пристройката ще е готова до края на август.

Умишлено запалена шахта остави без ток "Дружба" 2 и "Гара Искър"

Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. „Цветан Лазаров“ в квартал „Дружба“ предизвика повреда на кабелна линия, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Фонд дава имот на Столична община за училище и градина в Манастирски ливади

Училище и детска градина ще има в кв. Манастирски ливади - Запад, район Витоша. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова. Държавата е предложила на Столична община терен, върху който ще се изградят училище и детска градина, каквито в квартала няма.

Йорданка Фандъкова: Имам още много работа, не е време да обявявам кандидатура (ВИДЕО)

Когато му дойде времето ще обявя дали ще се кандидатирам за кмет на София, още имам много работа. Така лаконично кметът на столицата Йорданка Фандъкова отговори на журналистическите въпроси дали отново ще е сред кандидатите през есента.

Започна стъпка 5 от Визия за София за развитието на крайградските територии

Визия за София започва широко обсъждане с граждани и организации за поставените 70 специфични цели и над 450 мерки за развитието на столицата. Досега от организацията са провели събития и дискусии с над 5000 представители на различните заинтересованите страни в инициативата за развитието на София.

Няма разрешително за строеж на имота край езерото в Дружба

Няма да има строителство край езерото в Дружба 1 до бл. 121. Поне засега собствениците на частния терен не са получили разрешение за строеж, научи Столица.bg. Това напълно обезсмисля подготвяния за утре протест от 18 ч. край езерото.

Още 3 дни "Раковски" ще е затворен за движение (ВИДЕО)

Най-малко още два дни ще бъде затворена ул. Раковски в отсечката от ул. Московска до бул. Дондуков. Причината е възникналата авария, която трябва да бъде отстранена от Софийска вода. 

75 машинисти се обучават за метровлаковете от третата линия (СНИМКИ)

На 62% са строителните дейности на втория етап на третата метро линия в кв. Овча купел, съобщават от Метрополитен. Етапът стартира 4-километровото трасе през кв. „Овча купел” до Околовръстното при кв. „Горна баня”.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right