Новините в София: Най-важното за деня 11 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 юни 2021 г.

Задръстване блокира бул. "Цариградско шосе" (СНИМКИ)

Задръстване затрудни движението по столичния булевард „Цариградско шосе“, видя Столица.bg. В посока „Младост“ колоната стига до СУ „Климент Охридски“. Задръстване има и към Центъра на София. Колоната е до „Плиска“.

Тролей блъсна дете със скейтборд, състоянието му не е тежко

Тролей удари дете близо до ресторант „Грозд“ преди СУ „Климент Охридски“ в столицата. То е било със скейтборд и е изскочило внезапно пред превозното средство. Тролеят е все още на мястото на инцидента. Екип на полицията прави оглед, видя Столица. bg.

Софийски градски съд прекрати регистрация на таксиметрово дружество

Софийски градски съд е постановил принудително прекратяване на регистрацията на дружество за таксиметрови превози „Т. М.“ ЕООД. Прокуратурата доказа, че в продължение на повече от година и половина фирмата фактически извършвала дейност без управител. Съдът е приел, че са изпълнени всички предпоставки на фактическия състав за прекратяване дейността на дружеството по предявения от държавното обвинение иск с правно основание по чл. 155, т. 3 от Търговския закон.

Фандъкова: Работим за отчуждителните процедури за продължението на бул.“Т.Каблешков“

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че усилено се работи за отчуждителните процедури за продължението на бул.“Т.Каблешков“ към бул.„Черни връх“. „Изграждаме един от главните столични булеварди, който е част от третия вътрешен ринг на града - бул.“Тодор Каблешков“. Изцяло нови пътни платна, тротоари, велоалеи, осветление," сподели днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата заедно с инж. Ангел Джоргов – заместник-кмет по направление строителство.

Във ВМА три дни безплатни прегледи за бенки и пигменти

Лекарите от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия (ВМА) ще извършват безплатни прегледи за бенки и пигментни образувания. Датите са 15,16 и 17 юни, съобщават от болницата.  Който иска да провери кожата си в началото на лятото, трябва да си запише час на тел.: 02/ 92 25 002 и 02/ 92 26 181, между 08.00 и 14.00 часа, до изчерпване на предварително определените часове.

Добротворци глобени за засадени цветя и окосена трева пред община "Красно село"

Куриозен случай от район "Красно село". Хора с добри сърца засадили цвета и окосили тревата пред сградата на общината. Но заради всичкото това били глобени от органите на реда, разказват от bTV. Видео от абсурдната ситуация обиколи социалните мрежи и предизвика бурни коментари. Според Цанко Донков, един от доброволците, кварталът е неподдържан – тревата е обрасла и пълна с кърлежи. „Решихме да дойдем пред нашата община, за да оправим моравата и да дадем показен урок по какъв начин гражданите оправяме нашия район“, казва Донков пред камерата.


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right