Новините в София: Най-важното за деня 12 април 2019 г.

вечерен  обзор на 12 април

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 април 2019 г.

Ремонт променя временно маршрута на трамвай 7

Маршрутът на трамвай 7 ще бъде променен и през уикенда заради ремонт на релсите по бул. България. Това налага променя в движението на трамвая, предупреждават от Центъра за градска мобилност. По спирките има разлепени съобщения, за да се запознаят гражданите с промените. От 04.30 до 16 ч. на 13 и 14 април (събота и неделя) заради ремонтните дейности, линия № 7 ще се движи от метростанция “Хан Кубрат” по маршрута си до кръстовище бул. “България”/бул. “Витоша” и направо по бул. “Витоша и ул. “Краище” по маршрута на трамвайни линии № 1 и 6 до ж.к. Иван Вазов двупосочно. След 16 часа и в двата почивни дни ще се движи по редовният си маршрут.

Участниците на SOFAIR засадиха 11 дръвчета край НДК

Цъфнал американски дрян засадиха съвместно кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-председателят на Европейския комитет на регионите Марко Маркула в градинката край НДК, откъм "Фритьоф Нансен". "Това ще е нашето общо дърво", каза с усмивка столичният кмет на високопоставения си гост. Зам.-кметове на европейски градове, общински съветници и гости на провеждащата се в София конференеция за чистия въздух SOFAIR, заедно засадиха 11 дървета в парка. Кметът Фандъкова поздрави и се ръкува с работниците, които бяха подготвили местата за малките дръвчета.

МВР издирва 16-годишната Зори


Майка издирва 16-годишната си дъщеря в София вече втори ден. За случая потвърдиха и от МВР. Момичето излязло да изпрати приятелка на метростанцията в Мусагеница и не се върнало.  Зори е изчезнала на 10 април, когато е отишла да изпрати своя приятелка на метрото и след като двете се разделили. Още същата вечер родителите и са подали сигнал в 7 РПУ, а майката съобщава и в социалната мрежа.

След два дни търсене откриха изчезналата Зорница

16-годишната Зорница Петрова от столичния квартал "Младост", която изчезна на 10 април, е намерена. За новината съобщиха от МВР. Майката потвърди добрата вест в социалните мрежи. Няма яснота къде е намерено момичето нито в какво състояние е . В момента майката пътува към нея, за да я види. Зорница изчезнала на 10 април, когато е отишла да изпрати своя приятелка на метрото и след като двете се разделили. Още същата вечер родителите и са подали сигнал в 7 РПУ, а майката съобщила и в социалната мрежа.

Къде в София спират тока от 15 до 21 април

Планирани спирания на тока ще има от 15 до 21 април т. г. на територията на Столична община. За прекъсване на електроснабдяването предупрежадват от ЧЕЗ Разпределение. Вижте, кога и в колко часа ще сте без ток.


Донор от Плевен спаси живота на 20-годишен в София

20-годишен пациент отново ще може да се радва на живота,след като получи ново сърце в болница "Света Екатерина" в столицата. Донорът е 28-годишен мъж от Плевен с мозъчен кръвоизлив, съобщиха от болничното заведение. Операцията бе направена под ръководството на проф. Генчо Начев. За 2019 година това е първата сърдечна трансплантация в болницата. Операцията е протекла успешно, младият мъж е контактен и вече диша самостоятелно. 

Премахнаха оградата край "Седмочислениците" по ул. "Шишман"

Строителните огради край църквата "Свети Седмочисленици" на ул. Цар Иван Шишман, похвалиха се живеещи и собственици на заведения в района. Те са доволни, че най-после улицата е отворена и разчистена от строителни материали. Ремонтът не е приключил окончателно, но гражданите вече спокойно могат да се придвижват. Преди да се премахнат загражденията там имаше около пътека, широка около метър, която не позволяваше да се разминават хората. Сега очакванията са, че бизнесът ще се съживи и търговците ще си върнат загубената по време на едногодишния ремонт на "Граф Игнатиев", клиентела.

Фандъкова сред гора от цветя, дървета и колеги за ЧРД


Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес е рожденичка. Вместо празненство тя изкара личния си празник на конференцията SOFAIR  в НДК. Там бе поздравена от кметове и зам.-кметове на европейски градове, които пристигнаха в София за участие във форума за чистия въздух.  Още рано сутринта кметът е почерпил на Московска 33. Кабинетът ѝ бил препълнен от красиви букети. Вътре не можеше да се влезе от красиви цветя и ухаеше на красота, издадоха от Московска 33. Огромни букети тя получи и на конференцията, като най-забележителният бе от заместник-председателят на Европейския комитет на регионите Марку Маркула.

Колона от коли и камиони на Северната тангента заради катастрофа

Околовръстното на Северната скоростна тангента в участъка край "Свобода" и "Надежда" е непробиваемо. Там има огромна колона от автомобили и камиони заради катастрофа, видя Столица.bg. В пътното произшествие има пострадал и полицейски бус. Той е натоварен на платформа, за да бъде репатриран. Засега не е ясно колко души са пострадали. Движението е спряно и на мястото на катастрофата има линейка, пожарна и полиция. Повече от 30 минути автомобилите не са мръднали. Попаднали в задръстването шофьори предупреждават, да се избегне пътуването в тази част на Околовръстното.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right