Новините в София: Най-важното за деня 12 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 12 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 август 2021 г.

Софиянци цъкат, мечтаят и оглеждат обявеното на търг БМВ, возило уволнен директор на Банката за развитие

Голяма атракция се оказа черното лъскаво БМВ, изложено на жълтите павета пред сградата на държавната Българската банка за развитие. Стотици столичани, които минаваха в близост до Народния театър цъкаха, ахкаха и мечтаеха да имат това бижу на колела. Очевидно 99% ще продължат да мечтаят. БМВ-то, което е возило уволнения главен директор на държавната банка Стоян Мавродиев е обявено на търг от Министерство на икономиката.

3 месеца затвор за 30-годишен софиянец, шофирал на кокаин

30-годишен софиеняц бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода заради шофиране след употреба на накротици, съобщиха от Софийска районна прокуратура. По досъдебно производство на Софийска районна прокуратура е осъден Б.И., защото е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Предложение: Синята зона в София става почти двойно по-голяма

Почти двойно по-голяма територия ще обхваща синята зона за платено паркиране в София. също така се разширяма и зелената. Тези предложения за промени в  Наредбата за организация на движението на територията на Столична община направиха днес общинските съветници от постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност на СОС Замфир Зарков и Ваня Тагарева и директорът на  "Паркиране и мобилност" в ЦГМ Румяна Милова.

Добротворци: От район Витоша с камера спират набезите на ремонтираната спирка в Княжево

Изцяло ремонтираната и обновена спирка на трамвай 5 в Княжево и облагороденото пространство вече са с 24-часово видеонаблюдение. Добрата новина съобщиха във фейсбук групата Княжевецъ, която бе инициатор и главен "виновник" са реновирането на обекта с доброволен труд. Разбира се, заслугата за камерата е на район Витоша. Кметът инж. Теодор Петков, заместникът му Кънчо Кънев и целият екип оказаха стабилна подкрепа на гражданската инициатива. От кметството почистиха занемарената спирка, за да се работи в нормални условия, осигуриха боя за пребоядистването на спирката, а сега поставиха камера и включиха обекта в 24-часовото видеонаблюдение.

Витоша остава без нито един лифт, работниците на Витоша ски стачкуват за заплати

София и Витоша остават без нито един лифт и достъпът до планината остава ограничен. Причината е, че работници на собственика на съоръженията - Витоша ски стачкуват. Това потвърдиха служители на дружеството пред Столица.bg.  В момента кабинковият лифт на Симеоново е спрян, но вероятно няма да работи и в събота и в неделя, тъй като работниците, които го обслужват не са си получили заплатите. Лифтът стига до Алеко, но очевидно стотици столичани няма да стигнат до там и през уикенда.

София осъмна с още 161 заразени с COVID-19

782 са новите случаи на заразени с COVID-19 от направените 18 166 за денонощието в страната. Настанените в болница вече са 1222, расте и броят на тежките случай - 108 в интензивни отделения. Излекуваните за денонощието са 217, починалите 18.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right