Новините в София: Най-важното за деня 12 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 февруари 2020 г.

Има вариант Софийският централен затвор да се премести

Има възможност Софийският централен затвор да се премести. Това каза пред Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева.  По думите ѝ в момента местата за лишаване от свобода вече не са пренаселени като в предишни години. В Софийския затвор например от 2000 затворници в момента има 600.

Искане: Да се сложи камера за скорост в "Княжево"

Камери да следят шофьорите, които преминават по булевард „Цар Борис III" в “Княжево” искат от Българската асоциация на пострадали при катастрофи. Те алармират, че пътят е опасен, колкото този край Своге, на който през 2018г. автобус се преобърна и отне живота на 17 души.

В кои столични райони ще се строят детски градини и училища

Без зала за спорт в столицата засега остава Профилираната гимназия по изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов" в район Сердика В 10 столични района ще се строят училища и детски градини. Преди два дни Столична община кандидатства за финансиране от държавния бюджет на изграждане.

Въоръжен грабеж на банка-този път на бул. "Цар Борис III"

Пореден въоръжен грабеж бе извършен в банка в София. Маскиран и въоръжен мъж е влязъл в банков клон на столичния бул. „Цар Борис III“, съобщава БНР. По информация на медията нападателят е успял да вземе близо 11 000 лева, след като е заплашил с оръжие банковите служители.

Махнаха автоматите за билети от трамваи и тролеи (СНИМКИ)

Превозните средства се оборудват с валидатори, камери и апарати за новата тикет система В над 60% от движещите се в Столичния градски транспорт трамваи и тролеи вече са премахнати апаратите за билети, видя Столица.bg. Вече се монтира нова техника, която е част от тикетсистемата в градския транспорт на столицата. В автобуси, трамваи и тролеи са поставени валидатори, камери и допълнителни устройства за таксуване в кабината на водача.

Много полицаи пред заведение на бул."Цар Освободител"

Обект на прокурорската акция е ресторант "Грозд" Много полицаи има в момента пред заведение на столичния бул. "Цар Освободител". Според очевидци вътре в момента се извършва проверка, научи Столица.bg.

Задържани са двама висши полицаи в столицата

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са арестувани при операция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР.

С металодетектори претърсиха ресторант "Грозд" в столицата (СНИМКИ)

Емблематичният ресторант "Грозд" в София днес остана затворен за посетители. В ранния следобед в заведението влязоха полицейски екипи. Акцията на прокуратурата и МВР е свързана с Васил Божков, чийто съдружник Александър Тумпаров е собственик на "Грозд"

В София провериха 60 автомобила за замърсяване, един е спрян от движение

На четири камиона днес са съставени актове за непочистена ходова част Общо 60 автомобили в София са проверени за замърсяване на въздуха при съвместната инспекция на Столичен инспекторат и Пътната полиция към СДВР в рамките на деня.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right