Новините в София: Най-важното за деня 12 февруари 2021 г.

Новините в София за деня 12 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 февруари 2021 г.

Влаковете по метролиния 3 със забавено движение

Технически проблем затруднява движението на метрото в столицата. Проблемът е по Линия 3. Има забавяне на влаковете, но движението не е преустановявано.
Метролиния 3 е от „Красно село“ до бул. „Владимир Вазов“. Изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев заяви за БНТ, че има повреден влак и заради това е изместен графикът на останалите влакове, но до час проблемът ще бъде отстранен и движението ще се нормализира.

Заради силния вятър: Падна част от изолацията на 9 РУ в "Люлин" (СНИМКИ)

Силният вятър в София свали част от изолацията на сградата, в която се намира 9 РУ в "Люлин". Това съобщиха със снимки и коментари в социалната мрежа хора от квартала.
Част от живущите в района коментираха в интернет, че въпросната изолация била на повече от 10 години. Други ги апострофираха,че тя би трябвало да издържи поне 30 години.
При инцидента няма пострадали нито минаващи пешеходци, нито паркирани в близост автомобили.

Акция на полицията в "Бояна" заради неразрешен купон

В столичния квартал "Бояна" бе проведена акция на полицията в хотел. А причината е получен от граждани сигнал за организиран през нощта в заведението към хотела купон. Събирането е направено в нарушение на COVID- мерките, съобщават от NovaNews.
Най-напред собствениците са се заключили и не са допуснали проверяващите. Наложило се е районът около сградата да бъде отцепен от органите на реда, докато текат разпити на персонала. Предстои да се изясни какъв е бил точният брой на празнуващите в заведението.

Арестуваха 43-годишен за кървавия екшън в месарница на "Лъвов мост"

Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа 43-годишен за кървавия екшън в месарница на "Лъвов мост". Обвиняемият Р.А. е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.
Припомняме, че вчера около 14,30 ч. в месарница на „Лъвов мост“ между Р.А. и сина на месаря Р.Остава спречкване. Нападателят вади остра хирургическа ножица и наръгва сина на месаря в бузата и крака. След това хуква да бяга от магазина. И на излизане блъска възрастен мъж, който пада и си удря главата.

Столичните квартали осъмнаха сковани от лед (СНИМКИ)

Заради усложнената зимна обстановка в София, повечето от столичните квартали осъмнаха сковани от лед. Рязко паднаха температурите и улиците и тротоарите се превърнаха в опасни ледени пързалки.
Възрастните столичани трудно се придвижваха до магазините, за да използват зеления коридор за пазаруване. Родителите, които водеха децата си на детска градина, също изпитваха затруднения при придвижването, видя Столица.bg. Столичани избягваха усойните места, където можеше да се подхлъзнат. Гражданите, които отговарят за етажната собственост, почистваха заледените стълби пред входовете.

Глобяват фирмите, отговарящи за почистването на Околовръстния път на София и АМ Тракия

Председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски съобщи на извънреден брифинг, че агенция „Пътна инфраструктура“ ще глоби с общо 50 000 лева фирмите, ангажирани с почистването на магистрала „Тракия“ и Софийския околовръстен път.
Глобата е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в София и страната снощи. Обстановката се усложни, рязко паднаха температурите, което затрудни снегопочистващата техника и пътуването на шофьорите.

Момче счупи челюстта на 13-годишен в Костенец

Момче преби с юмруци 13-годишно дете от Костенец. Пострадалият е със счупена челюст, съобщи Нова телевизия.
Детето е с шина в устата и продължава да се лекува. Родителите му са подали и сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство.
Майката на битото дете Нина Стаматова обясни, че синът й не може да говори и да се храни. Има разкъсани нерви, които не е ясно дали ще се възстановят. Нападението беше извършено на 27 януари.

"София ми е Занзибар" – новата форма на забавление по време на пандемия

"София ми е Занзибар" е новата форма на забавление на младите хора по време на пандемия. В социалната мрежа се появиха снимки, които бързо станаха хит сред столичани.
Посланието на фотосите е "София ми е Занзибар". Островът, за където не е нужен задължителен PCR тест, е пренесен пред Народния театър от група приятели от IT сектора, съобщи БНТ.
Идеята е на Георги Москов, който решава да направи флашмоб със снимка, на която група приятели в София се забавляват в снега с плажни елементи, надуваемо фламинго, надуваемо киви. Това е и начин младите хора в столицата да се спасят от изолацията по време на пандемия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right