Новините в София: Най-важното за деня 12 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 12 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 май 2021 г.

Стрелба в метрото на "Летище София", жена е в тежко състояние

В безпомощно състояние са намерени мъж и жена на метростания "Летище София". Според Нова телевизия мъжът е стрелял по жената и после е насочил оръжието и към себе си. Разследващи смятат, че двамата са имали интимни отношения.
От Спешна помощ обясниха пред медията, че жената е в много тежко състояние, интубирана е на място. Линейка я е откарала. Сигнал за инцидента е подаден около 14.15 часа. На място са изпратени три спешни екипа. Изключително засилено е полицейското присъствие, на място е и шефът на СДВР. Версиите за инцидента са доста разнородни.

Инцидент на метростанция "Летище София", полиция и линейки са на мястото

Сериозен инцидент е станал в столичното метро. Екипи на Спешна помощ и на жандармерията пътуват към метростанция "Летище София".
Според непотвърдена за момента информация в една от мотрисите има окървавени хора, съобщават от Нова телевизия. Но не иде реч за атентат, а за битов скандал в метрото.
Заради инцидента метрото от линия 1 се движи до станция „Искърско шосе“, съобщиха и от Столична община.

От болница "Св.Анна": Простреляната в метрото жена е в кома, има опасност за живота ѝ

Жената, която бе простреляна от мъж на метростанция "Летище София", е в много тежко състояние. Тя е откарана в болница "Св. Анна". Пострадалата е в кома. Заради раните има реална опасност за живота ѝ, каза директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков.

Стрелецът от метрото- мъж на 63 години, охранител

Мъжът, който вероятно е стрелял по жената в столичното метро, и после се самоубил, е на 63 години, работил е като охранител. Жената е на 56 години. Вече се знае самоличността и на двамата- установена е по личните карти. Но се чака техни близки да ги разпознаят. Това съобщи на брифинг градският прокурор Илиана Кирилова. На брифинга присъства и шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Арест за бившия началник на КАТ- София

Бившият шеф на КАТ- София Тенчо Тенев е задържан вчера следобед в РПУ- Асеновград. Там той работи като началник на Охранителна полиция, съобщават от Нова телевизия. Акцията по задържането му е дело на Вътрешна сигурност в МВР и вероятно е последната разписана от вече бившия вътрешен министър Христо Терзийски.

Мобилен пункт за опасни отпадъци от домакинствата в три столични района

Мобилен пункт ще събира опасните отпадъци от домакинствата в три столични района. Това са „Възраждане", „Илинден" и „Красна поляна". Датата на мобилния пункт е 14 май 2021 (петък), той ще работи от 8.30 до 14.30 ч. А мястото ще бъде ул. „Пиротска", след бул. „Константин Величков", до парк Света Троица (срещу пожарната). Информацията е на Столичен инспекторат.

В София се разкриват 8 ваксинационни центъра в общинските ДКЦ-та

Имунизацията в София се ускорява и се разкриват още 8 ваксинационни центъра освен същестувващите в столичните болници. Новите зони за ваксиниране срещу COVID-19 ще са в общинските ДКЦ-та.
Комисията по здравеопазване към СОС днес одобри искането на кмета на София Йорданка Фандъкова, с цел да се ускори процесът на ваксинация. От 17 май на територията на Столична община се разкриват 8 нови ваксинационни центъра.

Картирането на дървета в София започва с Борисовата и Княжевската градина, парка на НДК, Заимов и парк Лагера

Картирането на дърветата в София и създаването на дигитален архив на градските дървета стартира на 15 май т. г., събота. Първите точки ще са в Борисовата и Княжевската градина, парка на НДК, Заимов и парк Лагера, от които започва създаването на дигитален архив на инициативата ednodarvo.io
Всяко едно дърво е ценно и трябва да има своето място на картата. С тази мисия започват серия от събития в различни точки на София, които ще поставят старта на създаването на дигитална карта на софийските дървета.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right