Новините в София: Най-важното за деня 12 май 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 12 май 2022 г.

СОС актуализира цените на общинските жилища в София

С 41 гласа "за" , 3-ма "въздържал се" и без "против", Столичният общински съвет днес прие измененията в Наредбата за цените при сделките с недвижими имоти на Столична община. Докладът бе внесен от общински съветници от всички политически групи и мен, като зам.-кмет по направление "Финанси и здравеопазване". Според промените, базисната цена на общинските жилища се увеличава с около 70%, съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

СОС реши Петър Стоянов да бъде почетен гражданин на София, а улица да бъде кръстена на името на Милен Цветков

Столичният общински съвет гласува президентът в периода 1997 – 2002 Петър Стоянов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на София“. Титлата „Почетен гражданин“ ще бъде присъдена и на проф. Михаил Неделчев една от най-забележителните литературни и обществени фигури на нашето време.

Оперираха пострадалия при нападението на „Ломско шосе“ в столицата

Операцията на 44-годишния мъж, който беше нападнат на „Ломско шосе“ от четирима маскирани и въоръжени, е минала успешно, съобщиха от столичната болница „Св. Анна“.

Абитуриенти вилняха в центъра на София

Столица.bg с изненада видя, че центърът на София се е превърнал в чалготека. Младежи слушаха чалга, трошиха бутилки с шампанско, крещяха, танцуваха и висяха от автомобили в столицата.

Кола се заклещи между два трамвая

Автомобил се заклещи между два трамвая на бул. „Възкресение" и ул. "Освобождение" в София, показаха очевидци на инцидента в социалните мрежи. Инцидентът стана около 16,00 часа и предизвика километрично задръстване.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right