Новините в София: Най-важното за деня 12 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 март 2020 г.

Блокираха базар "Илиянци" за дезинфекция заради заразата

Спешна дезинфекция и на столичния базар „Илиянци“ като превенция срещу коронавируса. Периметърът около обекта е отцепен, а на място има екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Влошава се състоянието на мъжа с коронавирус, настанен в "Пирогов"

Сериозно се е влошило състоянието на мъжа с коронавирус, който е настанен в „Пирогов”. Това заяви тази сутрин на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. „Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Той вече е на апаратна вентилация.

Жители на "Красно село" и собственици спорят чия е земята до блока им

Жители на столичния квартал „Красно село ” са завзели и заградили огромно пространство пред жилищните им блокове. Сложили са си врата, телена ограда и са си засадили дръвчета. Достъпът на външни лица е забранен. Влиза се само с чип. Същият този имот обаче се оказва, че си има законни собственици.

Контрера предложи забрана за протести и затваряне на пазари

Да се забранят протестите, като една от опасностите от масови събирания срещу коронавируса и да се затворят пазарите в София. Това поиска общинският съветник Карлос Контрера, който е и председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Махнаха 23 незаконни табели в "Лозенец" (СНИМКИ)

Махнати са 23 рекламни и фирмено- указателни табели в район "Лозенец". Акцията е дело на Столичен  инспекторат. Табелите са свалени, защото са в нарушение на правилата за разполагане на подобни елементи, записани в Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи и за рекламната дейност на територията на СО.

Фандъкова: Има заповед на РЗИ и Втора градска става инфекциозна болница до 72 часа

Кметът на София запозна СОС с действията и мерките, предприети от Софийския оперативен щаб Кметът на София Йорданка Фандъкова запозна днес Столичния общински съвет с всички предприети мерки и действия за ограничаване на епидемиологичната обстановката за коронавируса.

В София да се съберат трите чудотворни икони на Св. Богородица срещу коронавируса

Трите чудотворни икони на Света Богородица да се съберат в София и да се отслужи молебен. Това предлага духовникът на Българската православна църква Даниел Георгиев в социалната мрежа.

Столични шофьори и ватмани спират да продават билети

Шофьори и ватманите в градския транспорт на София спират да продават билети. Досега те изпълняваха и тези задължения за улеснение на гражданите. Водачите на превозните средства в наземения градски транспорт спират да продават билети, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Дезинфекцираха пазарите в столичните "Иван Вазов", Красно село и Борово

И общинската "Пазари Юг" ЕАД изпълни всички предписания за коронавируса. От дружеството създадоха организация и от вчера се извършва дезинфекциране на три пазара, собственост на фирмата, в столичните квартали "Иван Вазов", Красно село и Борово.

Провериха 31 обекта при мащабната акция на "Илиянци" (СНИМКИ)

 През днешния ден на територията на търговски център „Илиянци“ бе предприета съвместна операция с участието на служители СДВР, СДПБЗН, Дирекция „Жандармерия“, СРЗИ, НАП и Инспекцията по труда.

Общински съветник иска анулиране на визата за реконструкция на ст. Българска армия

Да се анулира визата за ремонт и реконструкция на стадион "Българска армия" в Борисовата градина. Това поиска общинският съветник арх. Борислав Игнатов в питане до кметът на София Йорданка Фандъкова в края на сесията на СОС днес.

Още 9 от София с коронавирус

Установени са нови 9 положителни проби за коронавируса от 99 изследвани лица, съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Всички те са от София, информира БНР.

В столичните училища: Дезинфекция на всички площи по 4 пъти на ден

По четири пъти на ден ще бъдат дезинфекцирани всички площи в столичните училища - 2 пъти по време на учебните занятия и 2 пъти основно. Това обясни шефката на образователния инспекторат в София Ваня Кастрева, цитирана от "Монитор". Тя допълни, че всеки директор на училище следва да предприеме мерки, но на този етап не се предвижда масово раздаване на маски за учителите.

Още 7 случая на COVID-19

Общо в страната стават 23 с положителни тестове за вируса Още 7 нови случая на COVID-19 са потвърдени днес, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Така общо случаите на коварния вирус стават 23 в страната, а само днес са 16.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right