Новините в София: Най-важното за деня 12 ноември, 2020 г.

Новините в София за деня 12 ноември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 ноември 2020 г.

Жестока катастрофа затвори ул. "Инж. Георги Белов" в Младост (СНИМКИ)

Жесток сблъсък на два автомобила затвори столичната улица "Инж. Георги Белов" в район Младост-Столична община. Катастрофата е станала преди около час. В момента движението е спряно.
Шофьори предупреждават да се избягва тази улица, тъй като е блокирана. Снимки от инцидента са публикувани в "Катастрофи в София" в социалната мрежа. Ударът между двете коли е размазващ и на едната липсва цялата предница. Очевидно са се блъснали челно и при това с висока скорост.

Закриват Координационния център за COVID-19 на Спешна помощ в София

Координационният център, който насочваше линейките за свободни легла в столичните болници, ще бъде закрит, обяви директорът на Спешна помощ в столицата д-р Гелев. След като бяха изградени мобилните пунктове пред болниците, столичани сами се насочват към съответното лечебно заведение.
Пренасочването на линейките ще се извършва от Районната координационна централа, която се намира в центъра за Спешна помощ“, разясни д-р Гелев.

С консенсус СОС прие разширяването на "зелена зона" в Слатина и Триадица

До разбирателство стигнаха групите на ГЕРБ и "Демократична България" в Столичния общински съвет относно приемането промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.
С политически консенсус на ГЕРБ и ДБ, СОС прие доклада на общинския съветник Симеон Ставрев от ДБ и двамата районни кметове на Слатина - Георги Илиев и на Триадица - Димитър Божилов за разширяването на "зелена зона" в кварталите „Яворов“ и „Иван Вазов“. Предложението на районните кметове е вследствие на проведени обществени обсъждания с жителите на двата квартала.

Обсъждат нова мярка в училищата: Маските стават задължителни в час

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че следващата седмица ще бъде обсъдена нова мярка за учениците.
Заради големия брой заразени в столичните училища и усложнената ситуация в София, ще бъде дискутирано дали маските ще бъдат задължителни в часовете. „Сега всеки директор или учител може сам да реши дали маските ще се носят в час”, обясни министърът в „Здравей, България“.

Със симптоми на COVID-19 са двама от синовете на доц. Мангъров

Симптоми на коронавирус имат двама от синовете на доц. Атанас Мангъров. Това съобщи той пред Bulgaria ON AIR. Инфекционистът има трима сина и дъщеря.На двамата синове на доцента не са правени PCR тестове. Те проявявали симптоми, сходни на COVID-19.
Но нямали намерение да се тестват, не са и диагностицирани.

Децата с коронавирус в София се лекуват в три болници

Децата до 18 години от София, заболели от коронавирус и с усложнения, се приемат в три болници. Това са Инфекциозна, Педиатрията и "Пирогов", обясняват от Dariknews.bg, след получени отговори на изпратено запитване до Здравното министерство.
Според информация на МЗ към момента няма недостиг на легла за деца в тези болници. Проверка на медията показа, че в Педиатрията са отделили 10% от капацитета си за COVID пациенти - това са 11 легла. Общият брой на леглата в COVID отделението на Инфекциозна болница е 80, като там няма обособено специално детско COVID отделение.

СОС гласува извънредно за отлагане постъпването в детска градина заради епидемията

Столичният общински съвет ще гласува извънредна точка на днешната си сесия за детските градини и ясли в София. Трябва да се направи промяна в Правилника за прием на деца в общинските ясли и детски градини в столицата.
Това ще позволи да се отлага постъпването на деца в детските заведения след като са приети. Досега те имаха по-кратък гратисен период и по медицински причини с бележка от лекар.

През октомври: Над 200 шофьори с глоби за паркиране в зелени площи в София

Над 200 шофьори в София са получили фишове за неправилно паркиране в зелени площи през октомври, съобщават от Столичен инспекторат. Най-много нарушители за месеца има в районите „Студентски“, „Триадица“ и „Слатина“, допълват в социалната мрежа от "Зелени решения за София".

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right