Новините в София: Най-важното за деня 12 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 12 януари 2021 г.

Снимка: Мишел Герон

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 януари 2021 г.

"Столичанин" си натовари шкодичката като в Индия

Лек автомобил бе натоварен като Индия със строителни материали на тавана, достигащи до небесата. Автомобилът е със софийска регистрация и публикуваната снимка в социалната мрежа предизвика смях, подигравки и ирония.

Еднократно билетче през тикет системата през февруари, засега само дневни карти за градския транспорт в София

Новата Интегрирана система  - тикет система, в градския транспорт в София работи и позволява да се купуват еднодневни карти по 4 лв. и десетдневни карти. Купуването на еднократно билетче от 1,60 лв. ще стане възможно едва в средата на февруари 2021 г. Това стана ясно от едночасовата презентация на директора на ЦГМ Димитър Дилчев за електорнизираната система за таксуване, продажба на превозни документи и управление на градския транспорт. 

Столичанин паркира джипа си на детска площадка в Красна поляна

Столичанин паркира джипа си на детска площадка при блок №15 в Красна поляна. Кадър на нарушението бе качен във фейсбук групата „Забелязано в София“.

Вандали чупят огледалата на автомобили в Левски

Вандали обикалят из столичния квартал „Левски“ и чупят огледалата на автомобилите. Видео на хулиганската проява бе качено в социалната мрежа. Младежите са изпочупили коли на ул. „проф. Антон Митов“ и „Григорий Цамблак“. Живущи в квартала обясняват, че тийнейджърите унищожават и детските площадки в района.

Решено: Учениците от 5 до 12 клас в София в клас само за практиките


За учениците от 5 до 12 клас в София и страната обучението продължава да бъде онлайн до края на този месец. Присъствени ще са само предметите, свързани с практически дейности, които няма как да се провеждат в електронна среда.  Това решение се взе на работно съвещание при премиера Бойко Борисов днес, информират от Нова телевизия.


Метрополитен: На "Г. Софийски" само сменихме настилката, строителство не е имало

Пропадналият тротоар и настилка на ул. "Георги Софийски" в София ще бъде възстановен, но преди това ще се уточни проблема с подземен, ниезползваем колектор, който е причина за проблема. Това обясни пред btV Кирил Зайков от "Метрополитен", изградил метростанцията от третата милиня. Компроментираният участък е между ВМА и Александровска болница. И вчера бе компроментиран от обилните валежи, които паднаха в София за последното денонощие.

Кой заби колчета на платното на столичния бул. "Андрей Сахаров" в Младост

Метални колчета са забити почти в средата на пътното платно настоличния булевард "Андрей Сахаров" в район Младост-Столична община. За проблема сигнализира гражданин пред Столица.bg и помоли за съдействие да бъдат отстранени. Оранжевите колчета са монтирани на възловия булевард при бл. 227 на пътя, който отива към моста на "Андрей Ляпчев". Според гражадни елементите са поставени от живеещите в бл. 227.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right