Новините в София: Най-важното за деня 12 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 12 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 юли 2021 г.

Столична община е сезирала прокуратурата за опасния 30-метров изкоп в Студентски град в София

Прокуратурата е сезирана и се очакват резултати от проверката за огромния изкоп в Студентски град в София, който застраши пропадането на пътя на бул. "8 декември", научи Столица.bg. Строежът е в долната част на булеварда към Дървеница и е точно между пътя и зала "Бонсист".
Почти година булевардът покрай от УНСС в посока Дървеница, който е входно изходна артерия за Студентски град, е затворен, тъй като може да пропадне и да се случи голяма трагедия. За опасността сигнализира публично инфлуенсърът Любомир Жечев, като потърси нестандартен начин да реши проблема с ремонта.

Магистрат от Софийски градски съд загина в тежка катастрофа в Кресненското дефиле

При тежка катастрофа в Кресненското дефиле в неделя е загинала съдия Елица Йорданова от Софийския градски съд, съобщават от dir.bg.
В нейна памет опечалените ѝ колеги от СГС написаха следното:
"На 48-годишна възраст ни напусна съдия Елица Йорданова. Тя има над 21 години стаж като съдия. Била е заместник председател на Районен съд - Добрич, след това е правораздавала в Окръжен съд - Добрич. От 11.02.2019 г. е съдия в Първо гражданско отделение на Софийски градски съд.

Проверка на НЗОК в "Пирогов": Болницата ще връща над 1 млн. лв , открити са нарушения

Направената от Здравната каса проверка в най-голямата спешна болница у нас - "Пирогов" е открила доста нарушения. Проверени са 802 документа на пациенти, съобщават от Нова телевизия.

А конкретните нарушения са:-неспазен диагностично-лечебен алгоритъм;- отчетена, но неизвършена дейност;

-заплащане на медицинска дейност от осигурени пациенти, която е била заплатена и от НЗОК;- включени в „История на заболяването“ на осигурени лица медикаменти, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение;- отчетена и заплатена дейност за пациенти, които не са лежали в лечебното заведение за периода на хоспитализация, отразен в „История на заболяването“. От НЗОК уточняват, че "Пирогов" трябва да възстанови на Касата неоснователно получени общо 1 104 743.20 лв.

Софийската "Топлофикация" пусна изравнителна сметка, оформена като месечните фактури

Столичната "Топлофикация" пусна изравнителната сметки за отоплителния сезон 2020/2021. Като оформяне документът е с опростено представяне на информацията. Направен е така, че да прилича максимално на стандартните месечни фактури, които гражданите получават. Това съобщават от общинското дружество.
На първа страница клиентите ще могат да видят дължимата сума и срока за плащане. Най-важната информация е посочена в началото, а на следващата страница са поместени подробни разяснения и полезни факти.

За София и страната: Тръгва поставянето на екостикери на колите до 3,5 тона

За София и страна от днес започва слагането на екостикери на автомобилите до 3,5 тона. Той ще се получава след преминаване на технически преглед, информират от БГНЕС.
Стикерът с вграден чип ще се поставя от вътрешната страна на предното стъкло на автомобили - зад огледалото за задно виждане. В електронния чип ще се съдържа цялата информация за самия автомобил - марка, модел, регистрационен номер, шаси и километраж. На екостикера ще се отбелязва екокатегорията на автомобила, допълват от bTV.

Гори цех за матраци в Костинброд, 3 екипа огнеборци са на място

Голям пожар е избухнал в предприятие в Костинброд, съобщават от "24 часа". Гори цех за матраци, в близост до него се намира и завод за майонеза, казаха от МВР пред медията. Стана ясно, че постройките не са в урбанизираната зона на града. Сигналът е постъпил във вътрешното ведомство около 17,40 часа.До момента няма данни за загинали или пострадали.

Затвориха Съдебната палата в София заради заплаха за бомба

Заплаха за бомба затвори Съдебната палата в София. От съда информираха, че сигналът за заложено взривно устройство е подаден в 13:57 ч, съобщават от БТА.
Сградата и в момента е затворена за претърсване, като се очаква да бъде отворена след приключване на проверката.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right