Новините в София: Най-важното за деня 13 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 август 2019 г.

Двама са задържани след снощния погром в заведение в София

Двама души са задържани след като потрошиха бар на столичния бул. "Тодор Каблешков" в късните часове на понеделник. Съдружник на собственика на заведението също е сред арестуваните. Още пет човека се издирват, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Африканска чума и в София-област

Установен е случай на Африканска чума при прасетата в с. Желява, съобщават от ОДБХ-София област. Това налага всички свине в 20 - километровата зона около огнището да бъдат умъртвени, според мерките, наложени от БАБХ.

Камарата на архитектите сигнализира КЗК за строежа на педиатрия в София

Камарата на архитектите в България (КАБ) пусна жалба в КЗК срещу процедурата за избор на изпълнител на строежа на национална педиатрия в София. Поръчката бе пусната в началото на юли и тя е за инженеринг - цялостно изпълнение. 

Събор представя българските традиции в София

На 13,14 и 15 септември в пространството около Националния дворец на културата ще се състои Общобългарски събор, в рамките на националната кампания "Да запалим и съхраним огъня български!". Очакват се състави и изпълнители от цял свят, казва един от организаторите от арт и фолклорен център "Нестия" Христо Станков.

Карат в „Пирогов“ нахапано от куче дете

Момченце на 6 години от Дупница е било нахапано от бездомно куче. Детето си играело в двора на дупнишките социални жилища, съобщава Нова. Кучето е захапало момченцето отзад. Медицинският екип, който се отзовал на сигнала, кара детето в „Пирогов“.

С модерна апаратура за над 300 000 лв. оборудваха физиотерапията в 14 ДКЦ (СНИМКИ и ВИДЕО)

С нова и модерна апаратура вече е оборудван сектор "Физиотерапия и рехабилитация" на столичното 14 ДКЦ в кв. "Иван Вазов". Във всички зали за възстановяване и раздвиждване на ет. 4, днес бъше пълно с пациенти, видя Столица.bg. Там има два пъти повече пациенти от миналата година заради съвременните апарати, с които се прилага адекватно лечение на гражданите.

Крави излязоха на бул. "Брюксел"

Стадо домашни крави беше забелязано на столичния бул. "Брюксел" този следобед. Добитъкът създаде задръстване в района, сигнализираха столичани във фейсбук групата "Забелязано в София." Наложи се шофьорите да преминават с много бавна скорост покрай животните, за да не ги подплашат.

"Софийска вода" спира водата в „Зона Б-19“ и "Гърдова глава"

Поради подмяна на пожарен хидрант и спирателен кран на ул. „Перник“ жк. „Зона Б-19“, на 14 август 2019 г. (сряда), се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на живеещите в района на...

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right