Новините в София: Най-важното за деня 13 август, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 август, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 август 2020 г.

Велосипедисти минават на червен светофар на "България" (ВИДЕО)

Велосипедисти преминават кръстовище на червен светофар в столицата. Видео с нарушението е заснето и публикувано в социалната мрежа. Ентусиастите са забелязани от бдителен шофьор, докато чака на червен светофар, на едно от най-натоварените кръстовища в София. Двама любители на въртенето на педали се движат по бул. България, но не по велоалеята, а в бус лентата.

Район Изгрев ремонтира игрището при бл. 30 в Дианабад (СНИМКИ)

Район Изгрев-Столична община стартира ремонт на най-популярното футболно игрище в Дианабад. Известното в квартала спортно съоръжение се намира между бл. 30 и бл. 29. Ремонтът е със собствени бюджетни средства на районната община. От дълго време спортното съоръжение е тъне в разруха и мръсотия и въпреки това, деца ходят да спортуват.

2000 са заявленията за безплатна подмяна на печки в София (ВИДЕО)

Остават броени дни до края на срока за заявления за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво. До момента кандидатите за екоотопление са 2000, потвърдиха от Столична община. Срокът изтича на 20 август т. г., а кандидатите могат да подадт документи в районните общини.

Шадраванът на пл. "Славейков" тиняса, водата позеленя от мръсотия

Боклуци, тиня и мръсна вода в шадравана на площад "Славейков" събират недоволството на минаващите граждани. Водното съоръжение не е почиствано незнайно от кога, а вече почти година работи. Сигналът до Столична община бе подаден от фуйсбукгрупата "Безумията в София". До момента не е ясно кой и през колко време трябва да се почиства шадравана.

С физкултурен салон и сграда за 11 класни стаи разширяват 9-а Френска в София

Още едно столично училище ще премине на едносменен режим на обучение. това ще стане възможно след разширението на 9-а Френска езикова гимназия  "Алфонс дьо Ламартин". Днес бе направена първа копка на строежа на нов физкултурен салон и нов корпус за 11 класни стаи. Разширението е финансирано по спечелен проект от Столична община по ОП „Региони в растеж“. При започването на строежа днес присъства кметът на София Йорданка Фандъкова.

Софийският зоопарк се увеличи със стадо от 5 зебри

Софийският зоопарк увеличи животните си, след като се сдоби със стадо от зебри. Раираните животни пристигнаха през юли и успешно преминаха период на климатизиране. Стадото е от 5 равнинни зебри, които са от подвида зебра на Чапман (Equus quagga chapmnni). Четири от тях са женски от Берлинския зоопарк. Най-възрастната - Калибера е родена през 1994 г., а останалите, които се казват Алмера, Астра и Серена са родени между 2001 г. и 2018 г.

Лятно кино на стадион „Юнак“ в центъра на София

Кино на открито в парка стартират на емблематичния стадион "Юнак" в центъра на София. Известна е програмата с филмите за кино вечерите до края на месец август. "Чучков Брадърс" са подбрали филмите. Кино вечерите на стадион "Юнак" започват на 16 август (неделя) с филма "Бащата". Приключението на баща и син, което ще ви замисли и разсмее, е по кината от 24 юли.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right