Новините в София: Най-важното за деня 13 декември, 2020 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 декември 2020 г.

298 заболели от коронавирус столичани от общо 1287 в страната

За последното денонощие в страната с коронавирус са диагностицирани 1287 души в страната при направени общо 4407 PCR теста, според данните на Националната информационна система. В столицата техният бой е 298.

Опит за обир като на кино в голям магазин в София

Жена в столицата е опитала да обере магазин от известна хранителна верига, съобщава Нова. Екшънът се е случил около 21 ч. в съботната вечер. Жена е влетяла в голям хранителен магазин в София и опряла пистолет до главата на една от касиерките.

34-годишна е обирджийката от София

В съботната вечер е направен опит за въоръжен обир на столичен магазин от голяма хранителна верига, съобщава БТВ. Опитът за обир е извършен от 34-годишна жена. Тя е използвала газов пистолет, за да принуди касиерката да ѝ даде оборота.

Рецидивист, задържан за грабеж на възрастна жена в столицата, остава в ареста

Софийска градска прокуратура е привлякла като обвиняем, мъж за извършен от него грабеж в условията на опасен рецидив над възрастна жена. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, т.4 вр. чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал.1 б. а от НК.

Нова акция на КАТ лови нарушители в София

КАТ стартира нова акция, по време на която ще се следи за превишена скорост, употребата на алкохол и наркотици, съобщава БНТ. В София проверките започнаха рано сутринта. Освен за скорост, употреба на алкохол и наркотици, служителите на КАТ ще проверяват дали автомобилите са готови технически за зимата.

Заловена е най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ Разпределение

По предварителни изчисления крадената месечно електроенергия е приблизително равна на средното месечното потребление на 4250 семейства

ЦСКА с победа като домакин

ЦСКА отбеляза победа за пети пореден път в Първа лига на мача с „Ботев“ Враца като домакин, съобщава БТВ. Срещата се игра на стадион „Българска армия“. В 17-та минута Керчев си вкара гол и така ЦСКА поведе.

Текат проверки в столицата за струпване на хора

Екипи на полицията правят проверки в центъра на столицата за спазване на мерките за предотвратяване заразяването с коронавирус, съобщава БНР. Има и служители на Жандармерията при Коледния базар в градската градина.

Част от „Лозенец“ започва седмицата без вода

 Планови ремонти на „Софийска вода“ в понеделник, 14 декември, ще наложат временно спиране на водоподаването в някои столични райони.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right