Новините в София: Най-важното за деня 13 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 февруари 2020 г.

Пак въоръжен грабеж в София: Този път в магазин

Нов въоръжен грабеж в София, този път в магазин. Mаскиран мъж с пистолет е влязъл в денонощен магазин в столичния квартал "Изток," заплашил персонала и е взел оборота, съобщава БНР. След това е избягал. Полицията го издирва. Не се съобщава колко пари са били откраднати.

Актьорът Явор Бахаров отива на съд

Актьорът Явор Бахаров отива на съд заради шофиране в пияно състояние и след употреба на наркотици. Това съобщават от Нова телевизия, цитирайки източници от Прокуратурата.

Един задържан за банковия обир на бул. "Цар Борис III" в София

Един човек е задържан за обира на банковия клон вчера на столичния булевард “Цар Борис III“, съобщават от БНР.

Пет деца пострадаха при катастрофа край Кокаляне

Пет деца са пострадали при катастрофа тази сутрин. Сигналът за ПТП-то е подаден малко преди 7.30 часа. По първоначални данни на Самоковско шосе, в района на Кокаляне, са се ударили микробус, превозващ деца, на възраст 10-12 години и лек автомобил. Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ, съобщават от МВР. 

Интерактивно преживяване предизвиква сетивата на зрителите в столицата

След успеха на първото си издание „Пътуване във Всичколената”, едно от най-атрактивните и харесвани представления на Театър на сетивата София, се завръща в нова версия. И вече вече отвори врати за всички жители и гости на столицата, които биха искали да се потопят в едно несравнимо интерактивно преживяване, в чиито сценарий главните герои са самите те.

Задържаните в столицата висши полицаи откраднали тото фиш от възрастна жена

Задържаните висши столични полицаи отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена. Това съобщиха по време на брифинг от прокуратурата, цитирани от Нова телевизия. "Възрастна жена е била ограбена в трамвай. Установила, че липсват и малко пари от портмонето ѝ. Заедно с печелившия фиш. Разбрала, че е спечелила 12 000 лв. от Спортния тотализатор. Било ѝ обяснено, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена до 45 дни",

Пускат полети София- Валенсия

Ha 2 юни нaциoнaлният aвиoпpeвoзвaч "Бългapия Ep" cтapтиpa peдoвни диpeĸтни пoлeти дo Baлeнcия - тpeтия пo гoлeминa гpaд в Иcпaния. Πoлeтитe от София до магнетичния испански град щe бъдaт вceĸи втopниĸ, съобщиха от превозвача.

Столицата заема 8-о място по заплати, най-високи са в Челопеч

Пред София са Пирдоп, Гълъбово и Девня, където има големи предприятия Coфия се нарежда на осмо място в класацията по месечни заплати. Въпреки че в столицата се произвежда 40% от БВП и е икономически център в страната, заплатите са по-ниски от най-солидните в много по-малки общини като Челопеч например, където златните мини се работят от канадски инвеститор.

Потрошиха Паметника- костница на Съветската армия в "Лозенец"

Неизвестни апаши са потрошили Паметника- костница на Съветската армия в столичния квартал "Лозенец". Счупени са носовете от барелефите на войниците, алармират в социалната мрежа от Сдружение на русофилите в България.

Още една градинка светна в район Подуене по "Зелена София" (СНИМКИ)

Още една градинка ще привлича деца и възрастни в столичния район Подуене. Пространството е чисто, приветливо и с нова паркова мебел. Живеещите в бл. 94 на жк "Сухата река" облагородиха пространството пред блока си по програмата на Столична община "Зелена София".

Над 200 двойки ще танцуват бачата на бул. "Витоша" (СНИМКИ/ВИДЕО)

На 15 февруари латино хореографът Памбос Агапиу организира Бачата Стрийт Фест в центъра на столицата. През най-романтичния уикенд от годината  стотици двойки ще танцуват, празнувайки любовта и необичайното топлото време.

Синът на скулптора Георги Чапкънов е обрал банковия клон

Константин извършил престъплението с чорап на главата Синът на скулптора Георги Чапкънов - Константин, е мъжът, който е обрал банковия клон на бул. Цар Борис III вчера.

Вандализъм в парк "Св.Св Петър и Павел"

Вандалска проява е констатирана днес на територията на парк "Св.Св Петър и Павел" в ж.к "Разсадника - Коньовица". Дирекция " Зелени системи" , която отговаря за поддръжката на парка, е информирана и е предприела съответните мерки по възстановяването на парковата мебел.

„Факултета“ остава без вода

„Софийска вода“ продължава ремонтните си дейности в столичния квартал „Факултета“ на  14  февруари 2020 г., петък, което ще наложи спиране на водоподаването.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right