Новините в София: Най-важното за деня, 13 март 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 март 2019 г.

Кран на строеж падна в Младост 3, няма пострадали

Кран на новострояща се сграда в столичния квартал Младост 3 падна на бул. „Филип Аврамов" срещу „Патиланци" днес следобед. Съоражението е собственост на фирма Калистратов Груп ООД, потвърдиха от районната администрация, като строежът е на фирма BLD.

Заплатите на шофьорите скачат до 1800 лв. бруто, увеличението е от 1 април

Заплатите на водачите в двете общински транспортни дружества Автотранспорт и Електротранспорт скачат до 1800 лв. бруто. Увеличението ще е от 1 април т. г. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция преди минути. В 12.30 ч. столичният кмет и зам.-кметът по финанси и транспорт Дончо Балбалов внасят извънреден доклад в Постоянната комисия по транспорт и туризъм, за да бъде разгледан и на сесията на СОС утре.

Главният архитект е готов с вариантите за ограничители на "Графа"

Главният архитект на София Здравко Здравков вече има няколко варианта за ограничители по трамвайното трасе на ремонтирата ул. "Граф Игнатиев". Той е показал новите си предложения на кмета на София Йорданка Фандъкова, призна тя на пресконференция днес. Трябва да се избере вариантът, но мога да кажа, че са естетични, ниски и сигурни. Целта ни е безопасността на пешеходците, обясни столичният кмет.

Задържаха 30-годишен, блудствал в подлеза на жп гара „Подуяне“

0-годишен, блудствал в подлеза на жп гара „Подуяне“, е задържан, информират от пресцентъра на Прокуратурата. На 11 август 2018 г. към 20 ч. в подлеза на жп гара „Подуяне“ Н. Гаврилов е блудствал с жена, целейки удовлетворяване на половото си желание. Той употребил сила, обгръщайки жената с ръце. Такова престъпление се наказва с „лишаване от свобода“ за период 2-8 години.

Сложиха скоби на кола на НАП

Лек автомобил на НАП, спрял неправилно на столична улица според ЦГМ, бе закопчан със скоба. Явно и служителите на агенцията не спазват правилата за паркиране в града. Куриозната случка сподели гражданин в социалната мрежа.

Задържан е заподозрян за убийството на жена в кв. "Дианабад"

Мъж е задържан за убийството на 64-годишната Р.Ц. в София. Жената е убита от свой роднина вчера вечерта при битов конфликт. Информацията съобщи пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов, преди началото на работата на ресорната комисия в НС.

За втори път пада бетонен къс от изоставен строеж

Бенонен блок от сторителен обект на ул. Нобел в столичиня Гео Милев падна върху покрива на лятна градина на заведение за хранене, съобщи bTV.  Парчето е от изоставен стореж, който в момента се разрушава от фирма. За щастие няма пострадали хора.

Автомобили, камиони и маршрутки обръщат на непозволено място край Драгичево

Автомобили, камиони и тирове правят обратен завой на нерегламентирано място на пътя София - Перник край Драгичево, съобщи Нова телевизия. На място, което не е преградено с мантинела те минават в насрещното движение, за да потеглят в обратна посока, въпреки че е забранен левия завой. Нерегламентираното кръстовище е като руска рулетка и може да стане трагичен инцидент.

В "Лагера" са недоволни от 3-метрова стена пред входа на блок 42

Недоволни жители на столичния кв. Лагера изразиха възмущението си от 3-метрова циментова стена, която е издигната пред входа на бл. 42. Високата преграда е част от строителен обект, а според гражданите това е абсолютно нарушение. Сторителната площадка е на междублоково пространство, съобщава bgonair.bg. Според главния архитект на район Красно село Христо Кючуков стената не трябва да надвишава 2,2 м. Хората изредиха многото проблеми по инфраструктурата, които са натрупани с годините. В квартала нямало тротоари, улиците са разбити, липсва осветление, а а отводнителните шахти не функционират. С издигнатата триметрова стена до блока няма достъп дори за линейка, полицейска кола или пожарна, категорични са гражданите. Те казват, че от 30 години Столична община нищо не е направила в квартала и се налагало сами да запълват дупки.

Автосервиз задимява детска площадка в "Карпузица" (ВИДЕО)

Автосервиз задушава детска площадка в "Карпузица", кв. Княжево. Гаражът се намира ул. Омая 2. Съседите са недоволни, че от изведения ламаринен комин пред деня бълва гъст, задушлив пушек. Според очевидци в автосервиза горят масло. През студените дни по улицата не се дишало. Сервизът се намирал в съседство с детска площадка и новоизградено игрище. Гражданите публикуваха видео в социалната мрежа, което доказва безотговорното отношение на собствениците на сервиза. Горенето на масло, гуми и други отпадъци е забранено. От Столичния инспекторат правят ежедневни проверки в рисковите райони като Красна поляна, Овча купел, Княжево, Сердика и др.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right