Новините в София: Най-важното за деня 13 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 ноември 2019 г.

Две версии за инцидента с трамвая до Съдебната палата

Две са основните версии, по които се работи след вчерашния инцидент с трамвай до Съдебната палата. Те са: Повреда в стрелката, която определя посоката на движение и несъобразена скорост, която е 10 км/ч, съобщи bTV.

Столичната "Витошка" се изкачи с едно място в световна класация

Софийската улица "Витошка" се изкачи в едно място в световна класация за най-скъпите търговски улици, пише economic.bg. Пешеходна улица вече заема 46-о място според проучване на Cushman & Wakefield за 2019 г. В предишната класация столичната улица бе на 47-о място.

Обир в София: Жена остана без телефон за 2 хил. лева в магазин за дрехи

Жена се раздели с телефона си за над 2 хиляди лева в столичен магазин за дрехи. Джебчийки успели да измъкнат от чантата ѝ апарата, преструвайки се, че оглеждат артикулите в магазина. Пред Нова телевизия ограбената разказа за патилата си.

Полицаи са ранени в катастрофа на "Стамболийски" и "К. Величков"

Двама полицаи са ранени при катастрофа на патрулка и цивилен автомобил. Инцидентът е станал снощи на кръстовището на столичните булеварди "Александър Стамболийски" и "Константин Величков", потвърдиха пред Столица.bg от СДВР.

 Евакуираха Ринг мол заради "пожар" (СНИМКИ)

Стотици ранобудни посетители на един от най-големите молове в София - Ринг, на Околовръстното бяха евакуирани тази сутрин. Звуков сигнал и предупреждение за опасност изведоха за броени секунди посетителите извън търговския център, съобщиха пред Столица.bg очевидци.

Фандъкова: Промените в ЗУТ слагат край на "вратичките" в строителството

Премахване на възможността за строителство на сгради с намалени отстояния и брой паркоместа чрез използване на по-ниските изисквания за общежития, ателиета и апартаметни хотели. Целта е да затворим вратичките в закона, които позволяват скриване на жилищни сгради зад фиктивни нежилищни сгради, към които изисквания за строителство са по-ниски.

Общинският съветник Борис Бонев иска ново ръководство на Столичен електротранспорт

Заклелият се вчера независим общински съветник Борис Бонев иска да се смени ръководството на общинското дружество "Столичен електротранспорт" заради зачестилите в последните месеци инциденти с трамваи. Това се казва в официално разпространено съобщение от Спаси София до медиите.

Тумор над килограм махнаха от мозъка на мъж в "Иван Рилски"

От мозъка на 41-годишен мъж бе отстранен тумор с тегло над 1 килограм. Интервенцията стана в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Операцията се оказа уникална не само за България, но и в световен мащаб. До момента в света има описани само няколко подобни случая.

Автомобил с жена и дете се заби в стълб на бул. Възкресение (СНИМКИ)

Тежка катастрофа стана на столичния бул. Възкресение. Автомобил излетя от пътното платно и се заби в огромен стълб на улично осветление. Няма пострадали хора. Колата се е качила на тротоара, където е имало пешеходци.

Без коли, трамваи и пешеходци по ул. "Екзарх Йосиф" заради протести

Паркирането и движението на коли, трамвайни мотриси и минаването на пешеходци ще бъде временно ограничено утре по улица "Екзарх Йосиф". Причината са заявени от 9 часа протестни действия в района на улицата, съобщават от СДВР. Възможни са временни затруднения на движението в централната градска част, което да наложи поетапно то да бъде ограничавано и възстановявано.

Люлин 5, Лозенец и Горна баня остават без вода

Планирани ремонти на „Софийска вода“ на 14 ноември, четвъртък, ще наложат временно спиране на водата в някои столични квартали.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right