Новините в София: Най-важното за деня 13 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 септември 2022 г. 

18-годишна с 1,2 алкохол и на кока катастрофира в Люлин (ВИДЕО)

Поредната катастрофа на пиян и друсан шофьор стана и тази нощ в столичния Люлин. Тази нощ момиче с джип помита още няколко спрели автомобила. Инцидентът е станал около 2 часа, потвърдиха от МВР. Зад волана на джипа е била 18-годишно момиче. С превишена скорост първо блъска друг джип, а след това помита още 5 автомобила, паркирани на "Захари Стоянов". От удара е пламнала и кола. По първоначална информация няма пострадали хора и щетите са само материални.

Председателят на СОС: 14 000 първокласници в София получават светеща гривна за пътна безопасност

14 000 са първокласниците в София и всички те ще получат светлоотразителна гривна за по-голяма сигурност при пресичане на улици. Това съобщи председателят на СОС Георги Георгиев пред журналисти. Той и двамата зам.-кмета на Столична община - Десислава билева, екология, и Кристиан Кръстев, транспорт, направиха проверка как върви подготовката за първия учебен ден. При 51 СОУ "Елисавета Багряна" бе освежена пешеходната пътека пред училището, както и другите около сградата. ИЗцело пребоядисана беше зебрата на "Софийски герой".

ЦГМ: Фишовете за неправилно паркиране на ЦГМ вече могат да се плащат и в EasyPay

Фишовете за нарушение - неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата, които издава Службата за контрол на Центъра за градска мобилност, вече могат да се плащат в касите на EasyPay, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) на Столична община. Новата възможност има за цел максимално да улесни клиентите. Става дума за т.нар. неприсъствени фишове, при които не е необходимо водачът да е в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Самият процес на издаването му е дигитален и веднага се отразява като задължение на нарушителя.

Безумията в София премахнаха незаконни рекламни табели в центъра на София (ВИДЕО)

Успешна "Акция табела" проведоха днес представители на фейсбук групата Безумията в София. Инициативата е съвместна със Столичен инспекторат и от центъра на София бяха премахнати грозни и мръсни рекламни табели, които са поставени незаконно. Такива има по цялата столица, закачени по стълбове на улично осветление, пътни знаци, дървета и сгради. От Безумията в София създадоха организация и с компетентната намеса на предсатвител на Столичен инспекторат премахването на табели започна от централната столична улица "Георги Сава Раковски".

В Своге приятели пиха и се клаха за пари и таблетки

Приятелско клане за пари и таблетки, полято обилно с алкохол вдигна полицията на крака около 1 часа тази нощ в Своге.  П отова време в РУ на МВР в града се получил сигнал от жителка на града, че синът ѝ е бил намушкан с нож в крака от негов приятел и чакат екип на Спешна помощ. Полицейските служители бързо установили извършителя. По предварителни данни е установено, че седем часа преди получаването на сигнала той е бил на гости в дома на пострадалия, където след употреба на алкохол между двамата е възникнал скандал, съобщиха от ОДМВР София област.

18-годишната, ударила 5 коли в Люлин се молила да не викат полиция

Момичето, което катастрофира тази нощ в Люлин, под въздействието на алкохол и наркотици, е арестувана за срок до 72 часа, предвид, че може да извърши друго престъпление. Тя е взела шофьорска книжка през февруари т. г.  Образувано е досъдебно производство и случаят е в СДВР. Предстои да се внесе в съда искане за гледа мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right