Новините в София: Най-важното за деня 13 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 януари 2020 г.

Повече ФПЧ във въздуха в „Хаджи Димитър“, „Орландовци“, „Христо Смирненски“, „Подуяне“ и „Левски“.

Превишение на ФПЧ във въздуха се отчитат в 5 столични квартала - "Хаджи Димитър", "Орландовци", "Христо Смирненски", "Подуяне" и "Левски".  Замърсяването е отчетено от  airsofia. Превишения за ФП)Ч има и в други квартали на София, но в посочените е най-голямо. Допустимата норма е 50 мгр на куб. м.

В кв. Княжево Лидл откри магазин №100

Променя се работното време на хипермаркетите Юбилеен стотен магазин откри веригата от хипермаркети Лидл в столичния квартал Княжево в неделя. На 12 януари т. г. бе прерязана лентата, а на церемонията присъства и кметът на район Витоша инж. Теодор Петков.

Строителна фирма дари копирна техника на пенсионери в Банкя

 Строителна фирма направи дарение на пенсионерския клуб "Дълголетие" в Банкя, похвалиха се от районното кметство. Така възрастните хора вече ще могат да се възползват от удобството и да комбинират приятното кафе със свършена работа.

Жителите на Курило обсъждат газифициране на квартала

Квартал Курило на район Нови Искър ще бъде газифициран. На 22 януари, сряда, т. г. предстои обществено обсъждане с гражданите. Газовата компания ще отговори на всички въпроси на жителите на Курило, както и ще даде пълна информация за газифицирането - ползите, условията и начините.

Правят центрове за телемедицина в софийски училища и детски градини

Идеята за бърза и адекватна помощ на децата е на Столична лекарска колегия, проведени са разговори с кмета Йорданка Фандъкова и в СОС

Задържаха момичета на 12 и 13 години, рисували по Паметника на Съветската армия

Две момичета са били отведени в столичното Първо РПУ, след като рисували по Паметника на Съветската армия в София. Това съобщава БНР.

Една на всеки седем лични карти е с постоянен адрес в София

Една на всеки седем лични карти, които предстоят да бъдат подновени през следващите 3 години, е с постоянен адрес в София. Това сочат данни на  Дирекция „Български документи за самоличност“ (ДБДС) към МВР, цитирани от "Монитор". През тази и следващите две години изтичат личните документи на близо 6 милиона българи. От тях над 1 милион софиянци ще трябва да ги подновят до края на кампанията през 2022 г.

Общински съветник предлага при 150 µg/m3 на ФПЧ да се задействат мерките срещу мръсния въздух

Борис Бонев внесе доклад в СОС за промяна на Механизма за качеството на атмосферния въздух в София Най-високата норма на замърсяване на въздуха с ФПЧ, при която се задействат мерките в София да бъде 150 µg/m3, а не както досега 200 µg/m3. В момента се допуска превишението да е 4 пъти, при норма от 50 µg/m3.

Заплатите в София- нагоре с 200 лева за година

Увеличение от 200 лева на заплатите в София има за година. През септември средното възнаграждение в столицата е 1711 лв., при 1513 лв. за същия месец на миналата година, сочат последните официални данни на НСИ, цитирани от "Труд". Това представлява ръст с 13,1%. Заплатите в София не само са най-високи, но и нарастват най-бързо като абсолютна сума спрямо останалите райони на страната, допълват от медията.

Кметството в Слатина пуска електронен бюлетин за случващото се в района

Кметството в Слатина пуска електронен бюлетин за събитията и промените в услугите на територията на района. Разпространението на съобщенията стартира от 2 февруари т. г., посочват на официалната страница на районното кметство в социалната мрежа.

И това се случва в метрото: Билети няма (ВИДЕО/СНИМКИ)

Столичани не можеха да пътуват с метрото в в петък, 10 януари т. г., тъй като нямаше откъде да си купят билети на станция в Младост 3. Така на практика достъп до подземната железница имаха само тези с абонаментни карти.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right