Новините в София: Най-важното за деня 13 януари 2021 г.

Новините в София за деня 13 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 януари 2021 г.

Слагат две пасарелки на Околовръстното - Южна дъга

Нови съоръжения за пешеходци ще има на Софийския околовръстен път - Южна дъга, които ще свързват районите Витоша и Лозенец над вътрешната магистрала. На две места ще се поставят пасарелки, стана ясно по време на заседанието на Постоянната комисия по архитектура към СОС.
Беше приет доклада за проект на план на главния архитект Здравко Здравков за поставянето на две пасарелки. Едната ще е на Околовръстното при комплекса "Царско село" и ще отвежда до отстрещния мебелен магазин. Другата пък ще е между бензиностанция и Ботаническата градина.

За 2020 г. в София има сключени 4400 граждански брака

Пандемия или не, за миналата година на територията на София има сключени 4400 граждански брака. Това съобщи директорът на Столичен обреден дом Сашка Габровска. Тя допълни, че на територията на Столичната община има 5 обредни зали.
През миналата година много от двойките са предпочели да сключат граждански брак през делничните дни, за да избегнат струпването на хора. По време на церемониите са се спазвали всички COVID-мерки. Броят на гостите, които са допускани, е бил съобразяван и с големината на обредните зали, допълни още Сашка Габровска. След първото затваряне през пролетта на миналата година част от церемониите са били пренасочени по желание на двойките за лятото и есента.

Столична община изпрати мобилен екип при бедстващи бездомници на "Съборна" (СНИМКИ)

Столична община предприе светкавични действия за спасяването на бездомници в тежко здравословно състояние в центъра на София. Зов за помощ бе публикуван от столичани в социалната мрежа.
На ъгъла на централните улици "Съборна" и "Калоян" има двама бездомници. Жената е около 45-годишна и е със счупен крак и други заболявания. ОТ Столична община веднага са изпратили мобилен екип на социалните, за да помогнат на бездомниците.

Репатрират стари автомобили в Изгрев

Продължава разчистването на улици, зелени площи и междублокови пространства от стари автомобили, излезли от движение в столичния район „Изгрев“.
Всички собственици на такива коли са били предупредени, че трябва доброволно да преместят колите си. Принудително се вдигат излезли от употреба автомобили след изтичане на предупредителния срок за доброволно преместване от общински терени.

Мъж задигна две бутилки алкохол в Люлин, скри ги в гащите си

Мъж задигна две бутилки с алкохол от столичен магазин в „Люлин“.
Видеото е изпратено на Нова телевизия от собственика на магазина Васил Николов. Крадецът най-спокойно скрива бутилките не къде да е , а в гащите си, обяснява потърпевшият. Мъжът, облечен целят в черно и с предпазна маска, обикаля из търговските обекти в столичния квартал.

Заледяване и висока скорост сред причините за катастрофата на "Околовръстното"

Висока скорост и заледяване. Това според пътни експерти са сред основните причини за снощния верижен сблъсък на "Околовръстното" на София. Шофьорите са подценили и факта, че минават по виадукт, при който въздушното течение оказва голямо влияние на пътната настилка, разказват от Нова телевизия.
Стоян Миланов се разминава на косъм от верижната катастрофа. Сблъсъците между колите запечатва с видеорегистратор. Пред камерата казва, че се спасява от ударите благодарение на съобразената скорост.

Пешеходна алея в "Люлин" е в плачевно състояние, хората искат промяна

Хора от столичния "Люлин" се борят да направят пешеходна алея нормална за ползване. В момента тя е в повече от плачевно състояние и не е безопасно да се минава по нея, разказват от БНР. Алеята се намира в междублоково пространство, оформило се през годините като едно от малкото зелени места в района. И е най-прекият път на хората в съседните блокове до пазара, метростанцията и пощата.

Безплатен тур из София с ретро трамвай или автобус

Изложение на превозни средства за обществения транспорт в София ще има на 14 януари 2021 г. на площад "Александър Невски" по повод на навършването на 120 години от Градски транспорт в столицата.От 8.30 часа сутринта в пространството ще бъдат показани ретро превозни средства, като сред тях ще има реставрирани, а също и такива от последно поколение транспортни средства, обслужващи градския транспорт в София и други европейски градове.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right