Новините в София: Най-важното за деня 13 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 юли 2021 г.

Със Serenade на Schubert Васко Василев разказва за София (ВИДЕО)

С цигулката и на "покрива" на София - Копитото, Васко Василев изсвири първият си музикален разказ за родната му София. "Началото е въздушно със Serenade на Schubert", написа в социалната мрежа виртуозът. В първото си видео той е буквално във въздуха над столицата - конструкцията на страия лифт на Копитото и изпълнява Серенада на Шуберт. "Благодаря за съдействието и подкрепата на Столична община!", написа световно известният цигулар.

Мъж удари и уби жена с каменна плоча в столичния квартал Бояна

Жена е убита в столичния квартал Бояна, район Витоша, предаде bTV.  Трагедията е станала в ранния следобед. В 15.20 ч. е подаден сигнал в полицията, че в градинка в бояна има жена в безпомощно състояние. засега е известно само, че е имало спречкване и мъжът е ударил жената с каменна плоча в главата. От полицията веднага отиват на посоченото място и намират жената в безпомощно състояние и неконтактна. По-късно жертвата умира.

След месец: Вандали окрадоха цветята и надраскаха ремонтираната от княжевци емблематична покрита спирка

Само месец оцеля изцяло ремонтираната емблематична покрита спирка на градския транспорт в столичния квартал Княжево, район Витоша-Столична община. Вандали, драскачи и всякакви сган съсипа обновеното съоръжение.  Преди дни спирката осъмна издраскана, а цветята в прилежащите площи са откраднати и стъпкани. Само преди месец княжевци се организираха във фейсбук групата си "Княжевецъ" в социалната мрежа и няколко уикенда подред работиха усилено. С общи усилия и осигурени материали от кметството на район Витоша успяха да постигнат забележителен успех.

Какво мислят за министър на ромите в софийския Факултета: Да взима мерки, да няма скандали и да ни упъти

Будни жители на столичния квартал Факултета си казаха мнението за предложения от Слави Трифонов кабинет и конкретно за министъра без паспорт, отговарящ за циганите д-р Антония Василева. При камерата на Румен Бахов от Нова телевизия ромите си изплакаха неволите си, проумявайки, че повечето от тях са жертви на самото малцинство. "Нека да има министър, бе. Да се занимава, да взима мерки, да няма скандали, човек който да ни упъти и защитава. Ние сме тъпчени отвсекъде, работим за безпари. Да има работа, заплата, какви са тия мижави заплати, ние работим за стотинки. Парата прави човека, по-убаво да си седим дома и да не работим. Не да работим за слава", сподели ранобуден ром във Факултета.

Подменят водопровод в кв. Манастирски ливади – Запад от 15 юли 2021 г.

Реконструкция и подмяна на водопровода започва от 15 юли 2021 г., четвъртък, в столичния квартал Манастирски ливади – Запад. От ремонта ще бъдат без вода живеещите по улиците Цветан Ангелов и Пирин, между ул.Ралевица и ул.Родопски извор, предупредиха от район Витоша-Столична община в социалната мрежа.

В "Пирогов" преглеждат безплатно деца с ортопедични проблеми и усложнения след травми

Безплатни прегледи за деца с ортопедични проблеми и усложнения след травми ще се извършват на 24 и 25 юли 2021 г. в болница "Пирогов" в София. Специалистите от Отделението по детска ортопедия и травматология ще консултират малчугани и юноши с нарушения в опорно-двигателния апарат, възникнали в хода на растежа или вследствие на претърпян инцидент, съобщиха от най-голямата у нас болница за Спешна помощ.

В София с най-висок бал влизат седмокласниците в СМГ "П. Хилендарски"

Софийската математическа гимназия "П. Хилендарски" за пореден път се оказа най-високата летва за седмокласниците в толицата. В това училище влизат с най-висок бал - 483.500 т. Това показват резултатите от кандидатската кампания на седмокласинците в София. Днес излезе първото класиране за прием в гимназиите. Сочената за елитна първа английска гимназия вече е едва на 6-о място по бал - 432.500 сред най-желаните софийски гимназии.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right