Новините в София: Най-важното за деня 13 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 юни 2021 г.

1073 души се имунизираха срещу COVID-19 през уикенда в столичните паркове

1073 души се имунизираха срещу COVID-19 през двата почивни дни в петте мобилни пункта в столичните паркове, съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов в социалната мрежа. Зоните за имунизация се организират от Столична община за трети пореден уикенд и кампанията ще продължи. Този уикенд пунктовете бяха в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), Борисова градина (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до културен институт „Искър“  и кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение").

Съдов хирург от ВМА се разтоварва с моторен трион, вае скулптори от дърво

Съдовият хирург от Военно медицинска академия в София д-р Светозар Марангозов вае скулптори от дърво. След тежките работни дни и десетки операции той се разтоварва с моторен трион и оживява дървото.  Лекарят е един от най-добрите съдови хирурзи, но освен със скалпела прави чудеса и извън операционната. Когато не спасява човешки животи, той се твори - вае скулптури от дърво.

Над 2 часа закъснение на влака София - Бургас
Проблем в пантографа на локомотива забави с над два часа бързият млак София - Бургас, съобщиха от БДЖ. От Сливен композицията е потеглила към морето със 125 минути закъснение.  Бързият влак № 3622 от Бургас за София престоя в участъка между гарите Сливен и Гаврaилово от 10:10 ч. поради възникнала повреда в пантографа на локомотива. Повредата е попречила мвлакът да продължи и се е наложил престой.

Добротворци: Княжевци се събират да обновяват емблематична покрита спирка в квартала

Жители на столичния квартал Княжево, район Витоша-Столична община, ще обновят емблематичната покрита спирка в квартала. Гражданите с подкрепата на общинската администрация на Витоша се събират на 20 юни в 10 часа, за да обновят съоръжението. Реновирането ще стартира в 10 часа и призивът за него е публикуван във фейсгрупата Княжевецъ.  И вместо да чакат и ругаят местните жители сами се организират. "Реновирането ще сатне благодарение на съвместните усилия на нашата група Княжевецъ, Район "Витоша" и най-вече на вас, приятели!", написаха в групата организаторите.

Кандидатстването в София е с адрес на първокласника, а не на родителя

Адресът на първокласника, а не на родителя трябва да се посочва за "Уседналост" при кандидатстването за училище в първи клас в Електронизираната система на Столична община. Това уточнява и предупреждават родители в социалната мрежа. Тази грешка е забелязана при критерия "уседналост". "Кандидатства се с адрес на детето, независимо настоящ или постоянен. Случва се родител да си смени адреса, но не и този на детето и да смята, че детето автоматично взима неговият адрес", обясняват добре започнати родители в групата "За качествена и иновативна образователна система".

Продължава ваксинацията срещу COVID-19 в паркове в София

81 са заразените с COVID-19 от 8339 теста за денонощието в страната, сочат данните на Единния информационен портал. Общо активните случаи са 12 994, а 34 са излекуваните за последните 24 часа. Към момента в болница на лечение са 2283, от тях 246 в интензивни отделения. Починалите са 5. Най-важният показател вече е броят на ваксинираните срещу коварната инфекция. За денонощието са поставени 4970 дози.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right