Новините в София: Най-важното за деня 14 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 август 2019 г.

Двама работници са ранени при инцидент в София

Трима души са пострадали при трудова злополука в София. Първоначално беше съобщено за двама ранени, по-късно стана ясно, че мъжете са трима. Инцидентът е станал на строителна площадка на ул. "Черковна", съобщава NOVA. От МВР са потвърдили за случая, като на този етап не са дали подробности.

Паника на метростанция "Сердика" след неволен изстрел

Млад мъж е създал паника на станция "Сердика", докато тичал, за да хване метрото. От джоба му е паднал газов пистолет, който е произвел неволен изстрел, съобщава NOVA.

Над 100 кг наркотици намерени в склада в „Манастирски ливади“(СНИМКИ)

Служителите на ГДБОП и Специализираната прокуратура са намерили и иззели смайващо количество всякакви наркотици в гаражна клетка в столичния квартал „Манастирски ливади“ снощи. Клетката е била използвана за склад на престъпната група за разпространение на наркотици, неутрализирана на 7 и 8 август. В склада са намерени и оръжия и документи, потвържаващи престъпните действия на групата.

"Наказаха" Пламен Георгиев за терасата в Слатина, изпращат го във Валенсия

Бившият шеф на Комисията за противодейстиве на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е назначен за генерален консул на България във Валенсия, Испания. Това е решил Министерски съвет на закрито заседание днес.

Цветни фонтани в парка не могат да засенчат разбитата "Бели Дунав" (СНИМКИ)

Красиви нощни снимки от Северен парк, шадравани, алеи и цветя показва в социалната мрежа кметът на район Надежда инж. Димитър Димов. Зеленото пространство е изцяло преобразено с ремонтирани алеи, ново осветление, цветя и озеленяване. Особено впечатляващи са фонтаните в различни цветове в езерото в парка.

"Демократична България" издига арх. Игнатов за кмет на София

"Демократична България" издига кандидатурата най-вероятно на председателя на УС на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов за кмет на София. Официално това ще бъде обявено утре, 15 август. В обединението са ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение". Засега Игнатов е най-вероятният кандидат, но от "Демократична България" не изключват изненади.

Ремонтът на училището във Владая приключва до 15 септември `(СНИМКИ)

Санирано, с нови инсталации, осветление и ремонтирани класни стаи ще отвори врати 86 училище "Св. Климент Охридски" във Владая. В момента там се извършват ремонтни дейности на сградата, като нова хидроизолация на покрива. Обновяването на училището започна в края на май т. г.

Йоанна Драгнева роди момиченце

Общинският съветник Йоанна Драгнева роди момиченце днес. Малката носи красивото име Ан Мари и дойде на бял свят само ден преди големия християнски празник Успение Богородично. Бебето е с идеални размери, а до последно Драгнева пазеше името му в тайна.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right