Новините в София: Най-важното за деня 14 август, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 август, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 август 2020 г.

Идиоти прерязали с флекс пързалка в градинката на "Черковна" (СНИМКИ)

Безумието, бруталността, арогантността и вандалщината придобиват неограничени размери в София и се посяга на децата. Пързалки, люлки, къщички кошчета за отпадъци са изпочупени на детски площадки в столичния квартал "Хаджи Димитър", район Подуяне-Столична община, сигнализираха пред Столица.bg граждани. И на трите места съоръженията за забавление на малчуганите са в площадки, които са изцяло обновени преди по-малко от година. С флекс е срязана пързалката на откритата миналото лято детска площадка на ул. Черковна, преди моста в посока бул. Мадрид.

Пускат движението по бул.“България“ от "Каблешков" до Околовръстното

Пускат движението на автомобили по ремонтираната отсечка на  столичния бул. България от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстното, съобщиха от Столична община. От неделя, 16 август, се възстановява движението в платното в посока "Бояна",  който е цялостно рехабилитиран. Рехабилитираният участък е с дължина 1350 м. Под новата двупластова асфалтова настилка са поставени 17 000 кв.м метална мрежа, направена е и нова хидроизолация.

Столична община вложи 78 000 лв. за възстановяването на ротондата "Св. Вмчк Георги Победоносец"

Столичната община извърши реставрацията на покрива и част от стената на храма „Св. Георги Победоносец“ в София. Реставраран и възстановен е кръглият покрив на сградата ротонда, а също и южната стена на храма. Възстановителните едйности са осигурени от Московска 33 - 78 000 лева. 143 000 лв. са вложени през последните години в реставрацията и съхраняването на ротонда „Св. Георги Победоносец“ от бюджета на Столичната община. Средствата са осигурени по програмата на кмета на София през периода 2014 – 2019 за възстановяване на храмове и църкви, одобрена от Столичния общински съвет.

Няма да застрояват резиденция "Лозенец"

Няма да се застроява резиденция "Лозенец" в район Лозенец-Столична община. Новината съобщи районният кмет Константин Павлов в социалната мрежа. Днес трябваше да има заключителна дискусия по проекта на ПУП, но е отменена. Павлов настояваше да има обществено обсъждане, заради голямата обществена значимост и да се чуе гласът на гражданите. Проектът за ПУП и за строеж на СПА комплекс бе представен на 31 юли т. г.  

Заради подпорна стена препроектират разширението на гимназия "Николай Райнов"

Профилираната гимназия по изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов" в София ще има физкултурен салон, какъвто до момента никога не е имало. До края на годината започва строителството на спортната зала. Това е последното училище в столицата, което е без база за спортуване. Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при започването, вчера, на строителството на нов корпус на 9-а Френска езикова гимназия в София. Разширението на профилираната гимназия "Проф. Николай Райнов" бе планувано за тази година, но се отложи, защото се наложи препроектиране.

Полиция и жандармерия разчистиха набързо блокадата пред Румънското посолство

Блокадата пред Румънското посолство, която се появи снощи, бе разчистена за около 15 минути от полиция и жандармерия тази сутрин към 5 ч, разказа очевидец. Арести по време на блокадата не е имало. Задържани са 3-ма при разчистването на загражденията. След кратък престой в Първо районно, те са били освободени.

Лични документи ще се издават и в събота в София

Гишетата за лични документи в столицата в Трето и Пето районно управление  ще работят и в събота, съобщават от МВР. Причина за това са многото желаещи да подменят документите си през лятото. В делничните дни управленията в София работят от 7.30 ч. до 17.30 ч. с прекъсване от 13 до 13.30 ч. за дезинфекция.

1750 места в детските градини осигуряват в София

До края на календарната година в столицата местата в детските градини ще се увеличат с 1750, съобщава Монитор. Те ще са в столичните райони "Нови Искър", "Красно село", "Искър", "Люлин", "Илинден", "Лозенец", "Изгрев", "Кремиковци" и "Триадица". Столичният кмет Йорданка Фандъкова подчертава, че обновяването на детските градини в тези райони ще приключи до края на тази година, както е по договор.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right