Новините в София: Най-важното за деня 14 декември, 2019 г.

Новините в София

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 декември 2019 г.

Бившият кмет на район "Студентски" влиза в управата на ЦГМ

Бившият кмет на район Студентски Димитър Дилчев влиза в Съвета на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Колегата му от "Изгрев" пък Цветомир Жеков ще попълни състава на друго общинско дружество - "Чистота Искър". За новия избор съобщава в социалната мрежа общинският съветник и председател на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов. В дневния ред на сесията на СОС на 19 декември т. г., четвъртък, 24 точка е докладът на Николай Стойнев и Георги Георгиев. Той е за избор на член на съвета на директорите на "Център за градска мобилност" ЕАД и на член на съвета на директорите на "Чистота Искър" ЕАД.

Владо Тодоров: Да се сложат видеорегистратори на колите на НСО

Препоръчвам на НСО да си сложат видеорегистратори на колите. Това ще гарантира и тяхната сигурност. Това заяви Владо Тодоров от Асоциацията на пострадали от катастрофи пред bTV. Той коментира трагичните инциденти от последните два дни в София. В четвъртък вечерта кола на НСО блъсна 16-годишно момче, което е в реанимацията на болница "Света Анна" с политравма и с опасност за живота. Снощи на столичният булевард "Никола Вапцаров" джип Тойта удари две 14-годишни момичета. Едното починало на място, а другото е със счупен крак и оперирано в "Пирогов".

Директорът на Пътна полиция София пред Столица.bg: Децата да са облечени цветно, за да са видими в тъмното

В никакъв слуай не оправдавам шофьорите, но при пресичане трябва да се оглеждат децата, да преценяват движението и тогава да преминават. Последните дни станаха две трагедии с деца в София, тъжно започва разговорът ни с директора на Пътна полиция към СДВР гл. комисар Любомир Костадинов. Пред Столица.bg той препоръча децата да са облечени цветно и по възможност да имат светлоотразители на дрехите, особено в тъмната част на деня.

Андрей Врабчев издигна 4-метрова мумия на мавзолея (СНИМКИ/ВИДЕО)

4-метрова мумия се появи на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров на столичния прощад "Александър Батенберг". Човешко тяло увито в черно се издигна в центъра. Автор на инсталацията е скулптора Андрей Врабчев. Идеята на творбата му е да покаже, че "комунизмът у нас не е умрял, а е мумифициран".

ПСС: Пътеките на Витоша са заледени, нужни са хубави обувки

Добри са условията за туризъм на Витоша, въпреки че слънцето проблясва между разкъсана облачност. Условията са подходящи, но туристите трябва да са добре облечени и екипирани. Това казаха пред Столица.bg от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. Особено важно е почитателите на планината да са с хубави обувки, по възможност котки, защото пътеките са заледени, съветват планински спасители. Съоръженията на "Алеко" не работят и планинари и туристи могат да разчитат само на приятна разходка.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right