Новините в София: Най-важното за деня 14 май, 2020 г.

София залез

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 май 2020 г.

КАТ-София и Инспектората подновяват проверките с газанализатори в столицата

Подновяват се проверките на автомобили и камиони за отделяните вредни емисии в столицата.  От 15 май екипи на "Пътна полиция"-СДВР и Столичен инспекторат ще подновят проверките за чист външен вид на камионите и измерване газанализатори на ППС за замърсяване на въздуха.

Отварят движението по "България" между "Г. Делчев" и "Каблешков"

Движението на бул. „България“ в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“ в посока Бояна се възстановява от 15 май т. г., съобщиха от Столична община.

Само автобус 63 ще се движи до Витоша, другите се спират до 14 юни

Спира се движението по четири линии - 66, 103, 122 и 505 до 14 юни т. г.

Само автобус 63 от общо 5 лини ще се движи до Витоша. Последната спирка на рейса ще е Бялата чешма. Това решиха днес в Постоянната комисия по транспорт и туризъм на СОС. Предложението е на зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев. Останалите 4 линии, с които столичани пътуваха до Витош се спират до 14 юни т. г.

СОС одобри XXV ДКЦ да купи апаратура за 26 000 лв.

Общинските АГ-та "Шейново" и "Света София" си вдигнаха капитала със стойността на саниране и нова медицинска техника Общински лечебни заведения в София вдигнаха капитала си като търговски дружества, а други пък ще се сдобият с нова медицинска апартура. Това решиха днес общинските съветници на онлайн сесията на СОС.

Затвориха "Цар Освободител" заради протест, има 9 арестувани

Блокирана е ул. "Раковски", а засилено полицеско присъствие има на Дондуков 1

Централният софийски булевард "Цар Освободител" е затворен за движение на автомобили заради протест. Недоволни се събраха пред Народно събрание преди час. След викове и крясъци те се отправиха към Министерски съвет.

До 2 седмици пробивът "Д-р Петър Дертлиев" в Люлин ще е готов (СНИМКИ/ВИДЕО)

Изграждането на новия път - пробива "Петър Дертлиев" в Люлин 5 е към своя край. Трасето е почти готово и това се вижда от видеото на Мартин Лазаров. С пълна сила продължават довършителните работите по новия път.

Остава само да се положи последният, износващ слой асфалт, научи Столица.bg. Според запознати с проекта до две седмици пътят може да е напълно готов. Остава да се оправят и процедурно всички сторителни книжа.

Градският транспорт в София с променено разписание до края на юли

Разписанието на превозните средства на масовия градски транспорт ще бъде променено до края на месец юли, реши Столичният общински съвет.   Закриват се автобусни линии 306 и 294, няма да има и нощен градски транспорт, както и автобуси до Витоша. Превозните средства ще се движат до 22.00 часа по градските линии и до 22.30 по извънградските линии, обясни пред медията заместник-кметът по транспорт Кристиан Кръстев.

В "Редута": Възрастен мъж падна от четвъртия етаж и почина

Възрастен мъж е паднал от четвъртия етаж и е починал в столичния квартал „Редута“. Това съобщи  говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска, цитирана от "Фокус".

Разрешиха пациенти с COVID-19 да бъдат лекувани с два лекарствени продукта

Пациенти с коронавирус вече ще могат да бъдат лекувани в лечебни заведения за болнична помощ с лекарствените продукти Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg и Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg. Това става ясно от заповед на здравния министър от днес.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right