Новините в София: Най-важното за деня 14 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 май 2021 г.

Абитуриенти палят димки и огньове пред „Александър Невски“ в София (СНИМКИ)

С димки, палене на огньове, танци върху луксозни автомобили стартираха тазгодишните балове в София. В столицата абитуриенти от софийски училища се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски", за да отпразнуват завършването на средното си образование. Силна музика и викове огласиха пространството пред храма.

Рехабилитатори от СБР „Ясен” спасили мъж в автобус от Банкя за София

Рехабилитатори от СБР „Ясен” спасили мъж в автобус от Банкя за София. Преди месец рехабилитаторите Емилиян, Николета и Радка помогнали на пътник, на когото му прилошало, разказаха за Столица.bg от районната администрация. С бърз професионален рефлекс Емилиян светкавично започнал сърдечен масаж и подаване на въздух уста в уста на агонизиращия мъж. Колегите на Емилиян го замествали в сърдечния масаж, когато той се уморявал и продължили до идването на линейката.

Проф. Асен Балтов: Каролев е опериран по спешност, състоянието му още е тежко

По спешност в "Пирогов" е опериран глезенът на финансиста Владимир Каролев. Състоянието му остава тежко. Той съобщи директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов, цитиран от "Фокус".   „Състоянието на Владимир Каролев е непроменено, все така тежко е. Интубиран е, на апаратна вентилация е. Днес му беше опериран глезенът по спешност от проф. Диян Енчев. Операцията премина добре. Правим каквото трябва, вървим по план, но засега не може да кажем, че има подобрение“, обясни проф. Асен Балтов. 

Къде може да се ваксинират гражданите в София с предварително записавне по телефон

Столична община отвори 8 общински ДКЦ-та за ваксинация срещу COVID-19 на гражданите. Кампанията е под мотото "Бъди отговорен! Бъди спокоен! Ваксинирай се!" Имунизацията се извършва в лечебното заведение след предварително записване на посочените телефони. От Московска 33 посочиха осемте поликлиники в София, в които се извършва ваксинацията. Посочени са адрес, телефони за записване, както и работното време на кабинетите. Те започват да функционират от понеделник, 17 май 2021 г.

Разговори между МОН и Здравното министерство за отварянето на университетите

По време на среща със служебния образователен министър Николай Денков от Съвета на ректорите поискаха отваряне на университетите в София и страната. МОН ги подкрепи това да се случи, информират от Нова телевизия. За да отворят университетите, трябва да има заповед от здравното министерство. Затова сега МОН ще води разговор с тях. Това се разбра след срещата между служебния министър Николай Денков и председателя на съвета на ректорите - проф. Анастас Герджиков.

Разбит е склад в "Хаджи Димитър": Откраднато е оборудване на артиста Иво Димчев

Кражба от склад в столичния квартал "Хаджи Димитър". Жертвата този път е артистът Иво Димчев. В началото на тази седмица музикантът разбира, че от склада,  където е под наем, е изчезнала техника. Пред Нова телевизия той разказа за неприятния момент. 


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right